Εφαρμογές πληροφορικής στη ναυτιλία

Περιγραφή
Στο βιβλίο παρουσιάζονται εφαρμογές της Πληροφορικής που επιλύουν προβλήματα ιδιαίτερης σημασίας για τη Ναυτιλία και τις Μεταφορές. Σχολιάζονται βασικά στοιχεία των Βάσεων Δεδομένων και αναφέρονται συνοπτικά τα σχετικά με την Ψηφιακή Τεχνολογία, το Ψηφιακό Πλοίο και την Ψηφιακή Επιχείρηση, καθώς και με τα Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης.
Παρουσιάζονται οικογένειες λογισμικών που χρησιμοποιούνται τόσο στο πλοίο όσο και στο γραφείο. Αναδεικνύεται η χρησιμότητά τους στην επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων και αναλύονται τα βασικότερα χαρακτηριστικά τους. Επίσης, παρουσιάζονται λογισμικά που χρησιμοποιούνται για την αποτίμηση της ασφαλούς φόρτωσης/εκφόρτωσης των σκαφών και την εκτίμηση της αξιοπλοΐας τους.
Περιγράφεται το σύστημα GISIS που διατηρεί ο ΙΜΟ, το οποίο διαθέτει χρήσιμες πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους από τις αντίστοιχες Βάσεις Δεδομένων του. Τέλος, αναλύεται το πρόβλημα του καθορισμού διαδρομής πλεύσης σε σχέση με τις καιρικές συνθήκες (Weather Routing) που σήμερα αντιμετωπίζεται από προηγμένα λογισμικά.
Το βιβλίο είναι κατάλληλο για όσους ασχολούνται με τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, αλλά και για εκείνους που επιθυμούν να εντρυφήσουν ειδικότερα σε αντικείμενα της ευρύτερης ναυτιλιακής βιομηχανίας.Ο Δημήτριος Χ. Κόκοτος απέκτησε πτυχίο Μαθηματικού από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και διδακτορικό δίπλωμα Ph.D., σχετικό με Μαθηματικά και Πληροφορική από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Διδάσκει Οικονομικά Μαθηματικά από το 2005 στο Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών, ενώ δίδαξε Μαθηματικά και σαν Επιστημονικός Συνεργάτης, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διδάσκει επίσης, Εικονικά Περιβάλλοντα Πληροφόρησης, Ηλεκτρονικό Επιχειρείν, Πληροφορική και Πληροφοριακά συστήματα στη Ναυτιλία, στο Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Έχει συγγραφική δραστηριότητα με ικανό αριθμό διδακτικών εγχειριδίων και μονογραφιών, σχετικών με τα διδακτικά του αντικείμενα. Έχει σχετικές παρουσιάσεις σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια, καθώς και δημοσιεύσεις επιστημονικών άρθρων και ερευνητικών εργασιών σε διεθνή περιοδικά με κριτές.

Συγγραφέας: Κόκοτος Δημήτριος Χ., Λιναρδάτος Διονύσιος Σ.
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
Έτος έκδοσης: 2010
ISBN: 960-351-830-1
Σελίδες: 216
Τόμος: 1
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Πληροφοριακά συστήματα, Ηλεκτρονικοί υπολογιστές – Προγράμματα, Ναυτική τέχνη και επιστήμη

Τιμή σε ιστοσελίδες: 15.87 €