Εργαστηριακές ασκήσεις χημικής τεχνολογίας

Περιγραφή
Στην καθημερινή μας ζωή, χρησιμοποιούμε: καφέ, ζάχαρη, γάλα, πετρέλαιο, χαρτί, τσιμέντο, διάφορα “πλαστικά”, σαπούνι, απορρυπαντικά, γυαλί, υφάσματα, χρωστικές, θειικό ξυ, αλκάλια, λιπάσματα, και πολλά άλλα υλικά και ουσίες, είτε ως πρώτες ύλες είτε ως έτοιμα, τελικά προϊόντα. Η μετατροπή των πρώτη υλών αλλά και των ενδιάμεσων υλικών που καταλήγει σε μεταβολή της μορφής ή/και σύστασής τους, αποτελεί αντικείμενο της χημικής τεχνολογίας.
Στο παρόν βιβλίό παρουσιάζεται μια επιλογή από εργαστηριακές ασκήσεις που έχουν ως σκοπό να εξοικειώσουν τον φοιτητή με το ευρύτατο αντικείμενο της χημικής τεχνολογίας.
Οι συγγραφείς των ασκήσεων, που περιλαμβάνονται στο παρόν βιβλίο, διδάσκουν και διεξάγουν και επιστημονική έρευνα σε διάφορα θέματα χημικής τεχνολογίας στο Τμήμα Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο, Γάλλιος Γ., Γκότσης Χρ., Ζαμπούλης Δημήτρης, Ζουμπούλης Αναστάσιος, Κώστογλου Μ., Λαζαρίδης Νικόλαος, Μάτης Κώστας Α., Μαύρος Παύλος, Πελέκα Φρ., Σπαθής Π., Τριανταφυλλίδης Κωνσταντίνος
Εκδότης: Τζιόλα
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 960-418-194-7
Σελίδες: 428
Σχήμα: 25χ18
Κατηγορίες: Χημική τεχνολογία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 35.95 €