Εργασία στην αρχαία Ελλάδα

Περιγραφή
Η οικονομική ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας πρέπει να ενδιαφέρει, εκ πρώτης όψεως, όχι μόνον εκείνους που μελετούν την αρχαιότητα, αλλά επίσης, εκείνους που θέλουν να γνωρίσουν μ’ ένα χαρακτηριστικό και πλήρες παράδειγμα την υλική ανάπτυξη των ανθρωπίνων κοινωνιών. Η Ελλάδα, πράγματι, παρουσιάζει το μοναδικό θέαμα μιας φυλής που περνά σε μερικούς αιώνες από τους οικογενειακούς θεσμούς στο καθεστώς του ατομικισμού στην κυριαρχική πόλη, και της οποίας ο ορίζοντας επεκτείνεται γρήγορα, πέρα απ’ τους μικρούς τόπους όπου περικλείονταν πρώτα, σε όλη τη λεκάνη της Μεσογείου. Στις πολιτικές αλλαγές αντιστοιχούν αναγκαστικά οικονομικές μετατροπές. Η εξέλιξη εμφανίζεται εδώ με μια διδακτική απλότητα. […]
Ωστόσο, πρέπει να πούμε εκ των προτέρων, ότι τα οικονομικά γεγονότα δεν εμφανίζονται στην αρχαία πόλη με τους ίδιους χαρακτήρες όπως στο νεώτερο κράτος, ούτε προπάντων με την ίδια σαφήνεια. […]
(από την εισαγωγή)Ο Gustave Glosz, τεράστια επιστημονική κορυφή, γεννήθηκε στο Haguenan (Κάτω Ρήνο) το 1862 και πέθανε στο Παρίσι στα 1935.
Σπούδασε στο Ecole Normale Superieure , διατέλεσε καθηγητής στη Σορβόνη από το 1897 και μέλος της Ακαδημίας των επιγραφών από το 1920.
Σε ηλικία εξήντα ετών ανάλαβε την έκδοση της μεγάλης “Γενικής Ιστορίας” από τους προϊστορικούς χρόνους, μέχρι το τέλος του Μεσαίωνα, σε συνεργασία με το Robert Cohen.
Στο μεταξύ είχε δημοσιεύσει περισπούδαστα έργα ανάμεσα στα οποία και “Η εργασία στην αρχαία Ελλάδα” 1920, “Ο Αιγαίος πολιτισμός” 1923, “Η ελληνική πόλις” 1928, κ.ά.

Συγγραφέας: Glotz Gustave
Μεταφραστής: Βαγενάς Αχιλλέας
Επιμελητής: Κωνσταντίνου Μ.
Εκδότης: Δίφρος
Έτος έκδοσης: 1982
ISBN:
Σελίδες: 398
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Οικονομική ιστορία – Ελλάς, Αρχαία Ελλάδα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 19.11 €