Επτανήσιοι ποιητές μελοποιημένοι από συνθέτες

Περιγραφή

Η Λίτσα Λεμπέση με τη γλώσσα της μουσικής και με αναλυτικό επεξηγηματικό τρόπο εξετάζει δεκατρείς Επτανήσιους ποιητές μελοποιημένους από σαράντα πέντε Έλληνες συνθέτες, παραθέτοντας σε ειδικούς πίνακες τους τίτλους των έργων, καθώς και το είδος της μελοποίησης: τύμπανα, συμφωνική ορχήστρα, μικτή χορωδία, παιδική χορωδία, μαντολινάτα κλπ. Μέσα από αναλυτικά παραδείγματα το ελληνικό αναγνωστικό κοινό αποκτά εργαλεία όχι μόνο για την πρόσληψη του ποιητικού λόγου αλλά και των μουσικών ακουσμάτων. Μια μεταλλαγή των ποιημάτων που τα καθιστά περισσότερο εύληπτα και κατανοητά, περισσότερο προσπελάσιμα.

Η Λίτσα Λεμπέση είναι Διπλωματούχος Πιάνου και Ωδικής του Ελληνικού Ωδείου Αθηνών. Διορίστηκε καθηγήτρια μουσικής στη Μέση Εκπαίδευση. Υπηρέτησε στην Εκπαιδευτική Τηλεόραση και στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ως Σχολική Σύμβουλος. Συμμετείχε, σε συνεργασία με το Π.Ι., στη συγγραφή του βιβλίου για το δάσκαλο “Μουσική Αγωγή 1” ( εκδ. ΟΕΔΒ). Συνεργάστηκε με πολλά περιοδικά και έχει συγγράψει λήμματα για την “Παιδαγωγική Εγκυκλοπαίδεια και Λεξικό”.
Τιμήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού για το παιδαγωγικό της έργο και έλαβε το Μετάλλιο του Δήμου Αθηναίων για την προσφορά της στην οργάνωση καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στο Πνευματικό Κέντρο.

Συγγραφέας: Λεμπέση Λίτσα
Εκδότης: Μανδραγόρας
Έτος έκδοσης: 2015
ISBN: 960-9476-86-7
Σελίδες: 100
Σχήμα: 14×21
Κατηγορίες: Ελλάς – Περιγραφή και ταξίδια

Τιμή σε ιστοσελίδες: 7.66 €