Επιλέγω σπουδές και επάγγελμα 2016

Περιγραφή
Και τη φετινή σχολική χρονιά, για ακόμη μια φορά κυκλοφορεί ο πληρέστερος οδηγός σπουδών για όλα τα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Φέτος, πλήρως ανανεωμένο και προσαρμοσμένο με τις αλλαγές του Νέου Εξεταστικού αλλά και τη νέα κατανομή των τμημάτων του μηχανογραφικού.
Σκοπός του παρόντος βιβλίου είναι να δώσει σε κάθε ενδιαφερόμενο, είτε είναι μαθητής είτε γονιός ή εκπαιδευτικός, όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τα Πανεπιστημιακά και Τεχνολογικά τμήματα, για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, τις Στρατιωτικές Σχολές, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική αλλά και για τα Πανεπιστήμια της Κύπρου. Στις σελίδες του θα διαβάσετε ό,τι πρέπει να γνωρίζετε για τις Πανελλήνιες εξετάσεις, το μηχανογραφικό δελτίο αλλά και πρόσφατες μελέτες και έρευνες αναφορικά με τα επαγγέλματα και τους κλάδους σπουδών. Παράλληλα, μέσα από τις πληροφορίες που αφορούν το κάθε τμήμα, θα μπορέσετε να ενημερωθείτε πλήρως, προκειμένου να κάνετε τις καλύτερες δυνατές επιλογές αναφορικά με τις αυριανές σας σπουδές και το μελλοντικό σας επάγγελμα.
Το “Επιλέγω σπουδές & επάγγελμα” απευθύνεται σε μαθητές ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. που συμμετέχουν στις Πανελλήνιες, σε μαθητές που φοιτούν στην Α’ & Β’ τάξη και σε αποφοίτους. Επίσης, αποτελεί πολύτιμη βοήθεια για όσους ασχολούνται με την ενημέρωση και τον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών, για σύμβουλους σταδιοδρομίας, εκπαιδευτικούς, φροντιστές αλλά παράλληλα γονείς και φοιτητές που θέλουν να ενημερωθούν για όλες τις δυνατότητες που προσφέρονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, για το σύστημα πρόσβασης σε όλα τα τμήματα αλλά και να μάθουν επικαιροποιημένα δεδομένα για όλους τους επαγγελματικούς κλάδους.
Οι συγγραφείς του βιβλίου, κκ Κότιος Κωνσταντίνος – Ταουσάνης Χρήστος, είναι Διδάκτορες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλη της επιστημονικής ομάδας της εταιρείας συμβούλων εκπαίδευσης και σταδιοδρομίας EMPLOY. Ως σύμβουλοι σταδιοδρομίας και εισηγητές σε θέματα σταδιοδρομίας, έχουν δώσει εκατοντάδες διαλέξεις επαγγελματικού προσανατολισμού στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Παράλληλα έχουν διενεργήσει επιστημονικές έρευνες και μελέτες, οι οποίες έχουν δημοσιευθεί σε πολλά Μ.Μ.Ε. ενώ συνεργάζονται με γνωστά τηλεοπτικά και ειδησεογραφικά μέσα αλλά και πλήθος εκπαιδευτικών φορέων σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού και εκπαίδευσης.
Το παρόν βιβλίο κυκλοφορεί για 6η συνεχόμενη χρονιά και στο παρελθόν έχει βοηθήσει χιλιάδες μαθητές και γονείς τόσο στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού όσο και στην εύστοχη επιλογή σπουδών και επαγγέλματος.Ο Κωνσταντίνος Κότιος είναι σύμβουλος σταδιοδρομίας της εταιρείας EMPLOY και υποψήφιος διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. Έχει πραγματοποιήσει προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διετέλεσε Επιστημονικός Υπεύθυνος Προγραμμάτων Σ.Ε.Π. στον ιδιωτικό τομέα. Είναι στέλεχος Σ.Ε.Κ. του Ε.ΚΕ.ΠΙ.Σ και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής & Επαγγελματικού Προσανατολισμού και της IAEVG.

Συγγραφέας: Κότιος Κωνσταντίνος, Ταουσάνης Χρήστος
Εκδότης: Employ Σύμβουλοι Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας
Έτος έκδοσης: 2015
ISBN: 618-81108-2-3
Σελίδες: 744
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Επαγγελματικός προσανατολισμός, Εκπαίδευση – Οδηγοί

Τιμή σε ιστοσελίδες: 21.52 €