ΕΝΑΣ ΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΛΕΓΟΤΑΝ ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ

Περιγραφή
Κωνσταντινούπολη
Για χίλια χρόνια, η υπέρλαμπρη Πόλη ήταν η καρδιά της αχανούς Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Οι Έλληνες τη λάτρευαν, οι Τούρκοι την εποφθαλμιούσαν.
1453
Η αυτοκρατορία έχει συρρικνωθεί πλέον εντός των ορίων των κάποτε μεγαλοπρεπών τειχών της. Κι όμως, για έναν άντρα η Κωνσταντινούπολη είναι το εφαλτήριο προς την αιώνια δόξα. Ο Μεχμέτ, ο Μωάμεθ Β΄, μόλις είκοσι ετών όταν ανακηρύσσεται σουλτάνος, φέρνει μια στρατιά εκατό χιλιάδων πολεμιστών, υπερτερώντας των αμυνομένων κατά δέκα προς έναν, καθώς και την πιο θανατηφόρα απειλή που έχει δει ποτέ η Κωνσταντινούπολη: το μεγαλύτερο κανόνι στον κόσμο.
Η ψυχή της Πόλης, όμως, δε βρίσκεται στις πέτρες και στα χαλάσματα – η μοίρα της είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με αυτή των κατοίκων της. Όπως του Γρηγόριου του «Ρινότμητου», μισθοφόρου και εξόριστου, που επιστρέφει στο μισητό μέρος όπου γεννήθηκε, για να το υπερασπιστεί με γενναιότητα και αυτοθυσία. Όπως επίσης του Θέωνα, δίδυμου αδερφού του… και προδότη. Και της Σοφίας, μήλον της Έριδος ανάμεσα στους διδύμους, που είναι πια αναγκασμένη να επιλέξει έναν από τους δύο. Αλλά και της μάντισσας και πολεμίστριας Λεϊλά, που αναζητά το δικό της πεπρωμένο μέσα στις φλόγες – και μες στις σελίδες ενός σπάνιου αλχημιστικού βιβλίου.
Το χρονικό της Άλωσης της Πόλης ζωντανεύει με αριστουργηματικό τρόπο μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου και διατηρεί άσβεστο τον θρύλο της Βασιλεύουσας.Ο Κρις Χάμφρις (Chris C. Humphreys) έχει γεννηθεί στο Τορόντο του Καναδά και μεγάλωσε στο Λος Άντζελες και στο Λονδίνο. Είναι ηθοποιός τρίτης γενιάς και συγγραφέας, τα θεατρικά έργα του οποίου έχουν ανέβει στην Αγγλία και στον Καναδά. Υπήρξε σχολικός πρωταθλητής ξιφασκίας και χορογράφος μαχών. Στο ενεργητικό του περιλαμβάνονται ρόλοι, όπως αυτός του Άμλετ, αλλά και του κορυφαίου μονομάχου στο Anno Domini του NBC, καθώς κι ενός Αθανάτου στην τηλεοπτική σειρά “Highlander”. Ζει στο Βανκούβερ με τη γυναίκα του και το γιο τους.

Συγγραφέας: Humphreys C. C.
Εκδότης: Ψυχογιός
Έτος έκδοσης: 2014
ISBN: 978-618-01-0494-3
Σελίδες: 656

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.80 €