Εισαγωγή στις υπολογιστικές μεθόδους για τις οικονομικές και επιχειρησιακές σπουδές

Περιγραφή
Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση της οικονομικής επιστήμης μέσα από το υπολογιστικό περιβάλλον, προκειμένου να εξοικειωθεί ο αναγνώστης με την υπολογιστική μοντελοποίηση και την επίλυση οικονομικών προβλημάτων.
Περιλαμβάνει ασκήσεις και προβλήματα για τα πλέον απαραίτητα θέματα, όπως η ισορροπία της αγοράς, η ελαστικότητα, οι συναρτήσεις κόστους παραγωγής, η τέλεια ανταγωνιστική αγορά, η αγορά του μονοπωλίου και η χρησιμότητα, και εξετάζει, μέσα από πλήθος παραδειγμάτων και προγραμμάτων, μια σειρά από θέματα που συναντώνται πολύ συχνά σε οικονομικά προβλήματα, όπως η επίλυση γραμμικών ή μη γραμμικών εξισώσεων, η επίλυση συστημάτων εξισώσεων, η παραγώγιση, η ολοκλήρωση, η βελτιστοποίηση συναρτήσεων, η στατιστική ανάλυση και η παλινδρόμηση.
Στο βιβλίο δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο λογισμικό ανοιχτού κώδικα -Open/Libre Office, Maxima, Octave και R.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το βιβλίο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του συγγραφέα: http://stavrakoudis.econ.uoi.gr/books.php.Ο Αθανάσιος Σταυρακούδης είναι διδάκτορας του τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Διδάσκει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από το 2000 και έχει εργαστεί ως Επισκέπτης Ερευνητής στα Πανεπιστήμια του Νανσί, της Πάντοβας, και του Δυτικού Οντάριο. Είναι ο συγγραφέας του βιβλίου “Βάσεις Δεδομένων και SQL: Μια πρακτική προσέγγιση”, που κυκλοφορεί επίσης από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος.

Συγγραφέας: Σταυρακούδης Αθανάσιος
Εκδότης: Κλειδάριθμος
Έτος έκδοσης: 2012
ISBN: 960-461-511-4
Σελίδες: 736
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Ηλεκτρονικοί υπολογιστές

Τιμή σε ιστοσελίδες: 40.50 €