Εισαγωγή στη στατιστική και τις πιθανότητες

Περιγραφή
Το βιβλίο αποτελεί μια εισαγωγή στη στατιστική και τις πιθανότητες, γραμμένη με απλό τρόπο. Παρουσιάζει αναλυτικά και με τρόπο διδακτικό θέματα που είναι άμεσα χρήσιμα στους φοιτητές, αποκτώντας έτσι χαρακτήρα εύχρηστου και εύληπτου εγχειριδίου.
Η θεωρία παρουσιάζεται συνοπτικά με την ελάχιστη χρήση τύπων, συνοδεύεται και αναπτύσσεται με τη βοήθεια αναλυτικών και σχολιασμένων παραδειγμάτων.
Στο σύνολό της η ύλη παρέχει μια πλήρη αλλά κατανοητή και στοχευμένη εισαγωγή στη θεωρία πιθανοτήτων και τις ποικίλες εφαρμογές της.
Η ανάπτυξη κάθε κεφαλαίου προσομοιάζει τη διδασκαλία στην τάξη, χωρίς να υστερεί σε αυστηρότητα όσον αφορά τους ορισμούς, τη θεμελίωση των εννοιών και των διαδικασιών, αλλά διατηρώντας το ύφος, την απλότητα και τη ζωντάνια του προφορικού λόγου.
Το βιβλίο συνοδεύεται από πλούσιο υλικό για την υποστήριξη της μελέτης και της διδασκαλίας. Δείτε περισσότερα στο desmes.kritiki.gr/Eisagogi-sti-statistiki-kai-tis-pitanotites.Ο Κώστας Ζαφειρόπουλος είναι επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Διδάσκει Στατιστική και Μεθόδους Έρευνας σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Ασχολείται ερευνητικά με την ποσοτική ανάλυση και αξιολόγηση εφαρμογών του Συμμετοχικού Διαδικτύου (Web2.0) στην πολιτική και στον τουρισμό.

Συγγραφέας: Ζαφειρόπουλος Κώστας
Εκδότης: Κριτική
Έτος έκδοσης: 2013
ISBN: 960-218-879-0
Σελίδες: 336
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Στατιστική – Σπουδή και διδασκαλία (Ανώτατη), Πιθανότητες
Σειρές: Επιστημονική Βιβλιοθήκη

Τιμή σε ιστοσελίδες: 18.63 €