Εισαγωγή στη διδακτική των φυσικών επιστημών

Περιγραφή
Το βιβλίο αυτό πραγματεύεται ζητήματα εισαγωγής στη Διδακτική των Φυσικών Επιστημών, όπως αυτή διαμορφώνεται ως αυτόνομη επιστημονική περιοχή τα τελευταία τριάντα χρόνια. Στο πρώτο μέρος, γίνεται προσπάθεια προσέγγισης των όρων υπό τους οποίους τα ζητήματα της διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών αποσπάστηκαν από την παραδοσιακή Παιδαγωγική και αποτέλεσαν ένα διακριτό επιστημονικό αντικείμενο το οποίο εντάσσεται στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες και βρίσκεται σε συνεχή αλληλεπίδραση με την Ψυχολογία της μάθησης, την Επιστημολογία αλλά και με τις ίδιες τις Φυσικές Επιστήμες. Στο δεύτερο μέρος, αποτυπώνονται βασικές θεωρητικές έννοιες της Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών στο πλαίσιο των οποίων η σχετική έρευνα αναδεικνύει θέματα σχετικά με την μελέτη μαθητών/τριών, εκπαιδευτικών και διδακτικών αντικειμένων, αλλά και με τις αλληλεπιδράσεις τους. Τέλος, στο τρίτο μέρος, παρουσιάζονται θεωρητικές έννοιες και εμπειρικές εφαρμογές τους οι οποίες σχετίζονται πιο στενά με την ανάπτυξη των διδακτικών διαδικασιών.Ο Κώστας Ραβάνης έχει σπουδάσει Φυσική στο Τμήμα Φυσικής και Παιδαγωγική στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Πατρών.
Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Διδακτική της Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Paris VII και διδακτορική διατριβή στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του
Πανεπιστημίου Πατρών. Οι κύριες ερευνητικές και διδακτικές του δραστηριότητες στρέφονται προς την ανίχνευση και το μετασχηματισμό της βιωματικής σκέψης των παιδιών για ιδιότητες υλικών και αντικειμένων, φαινόμενα του φυσικού κόσμου και έννοιες των Φυσικών Επιστημών. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται κυρίως με τα προβλήματα μύησης των παιδιών της προσχολικής ηλικίας στο φυσικό κόσμο. Εργάζεται ως αναπληρωτής καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Συγγραφέας: Ραβάνης Κώστας
Εκδότης: Εκδόσεις Νέων Τεχνολογιών
Έτος έκδοσης: 2003
ISBN: 960-8105-50-1
Σελίδες: 134
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Φυσικές επιστήμες – Σπουδή και διδασκαλία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 10.51 €