Εισαγωγή στην ποιητική ρωμαϊκή σάτιρα

Περιγραφή
Συχνά χρησιμοποιούμε τη λέξη σάτιρα και ίσως να μην γνωρίζουμε ακριβώς την ορθογραφία της (άλλος γράφει σάτιρα και άλλος σάτυρα). Κι αυτό, γιατί είναι πολύ πιθανό να μην γνωρίζουμε την ετυμολογία της. Στην εισαγωγή του αναχείρας βιβλίου αντιμετωπίζονται και τα δύο αυτά προβλήματα.
Πέρα όμως από αυτά, καθώς οι Ρωμαίοι καυχιούνται ότι ολόκληρη η σάτιρα, ως γραμματειακό είδος, ήταν δικό τους δημιούργημα, ο συγγραφέας τεκμηριώνει τη θέση του και σ’ αυτό το θέμα: κατά τη γνώμη του, πιθανώς είναι ρωμαϊκό μόνο το όνομα σάτιρα.
Επί πλέον, αυτό το βιβλίο συνδυάζει το γενικό με το εξειδικευμένο και δίνει έτσι στον κάπως μυημένο αναγνώστη την ευκαιρία να έρθει σε άμεση επαφή με ένα μικρό δείγμα από τα κείμενα, ώστε να πάρει μια πρώτη γεύση από το ύφος και την προβληματική τους και να ενδιαφερθεί ενδεχομένως για περισσότερη ενημέρωσή του στην ποιητική ρωμαϊκή σάτιρα.Ο Γιώργος Ν. Γιαννάκης γεννήθηκε στους Κτιστάδες της Άρτας και πήρε το πτυχίο του φιλόλογου από το Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ. έκαμε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης Γερμανίας και έγινε διδάκτορας της Φιλοσοφικής Σχολής Ιωαννίνων. Είναι επίκουρος καθηγητής της Κλασικής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Συγγραφέας: Γιαννάκης Γιώργος Ν.
Εκδότης: Τυπωθήτω
Έτος έκδοσης: 2002
ISBN: 960-402-047-1
Σελίδες: 195
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Λατινική ποίηση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.06 €