Εγχειρίδιο ευρωπαϊκής πολιτικής

Περιγραφή
Το “Εγχειρίδιο ευρωπαϊκής πολιτικής” είναι ο μίτος της Αριάδνης που οδηγεί τον αναγνώστη μέσα στον δαίδαλο της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας και των πολιτικών που τη συνθέτουν. Το βιβλίο αυτό φωτίζει τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς τη λειτουργία τους, τους στόχους και τα επιτεύγματά τους. Αναλύει επίσης και εξηγεί τα οικονομικά προγράμματα και τα νομοθετικά μέτρα της Ένωσης.
Το εγχειρίδιο, που είναι μια απλοποιημένη έκδοση του γνωστού βιβλίου του Νίκου Μούση “Ευρωπαϊκή Ένωση: Δίκαιο, Οικονομία, Πολιτικές”, παρέχει, όχι μόνον μια πλήρη άποψη της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, αλλά και όλες τις πρόσφατες εξελίξεις στην εκάστοτε αναθεωρημένη έκδοσή του.
[…]Ο Νίκος Μούσης είναι πτυχιούχος νομικής και πολιτικών επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχει διδακτορικό δίπλωμα σε διεθνείς οικονομικές σχέσεις από το Πανεπιστήμιο του Denver, Colorado. Υπήρξε Επισκέπτης Καθηγητής στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Emory, Atlanta, Georgia. Εργαζόμενος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 1967 έχει καλύψει διάφορες αρμοδιότητες, που τον έχουν φέρει σε επαφή με πολλές εκφάνσεις της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Τώρα είναι Σύμβουλος στη Γενική Διεύθυνση “Επιχειρήσεις” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Συγγραφέας: Μούσης Νίκος Σ.
Εκδότης: Εκδόσεις Παπαζήση
Έτος έκδοσης: 2004
ISBN: 960-02-1774-2
Σελίδες: 548
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Πολιτική – Ευρώπη, Ευρωπαϊκή Ένωση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 15.95 €