Είναι γιατί φοβάσαι τον κεραυνό

Περιγραφή

Ο Αιμίλιος παρουσιάστηκε φορώντας το κάτω μέρος της πυτζάμας του. Το στήθος ήταν ακάλυπτο. Ο μικρός σταυρός γυάλιζε πάνω στο ηλιοκαμένο δέρμα του. Σήκωσε το βλέμμα του αργά πάνω μου. Η φωνή του βγήκε λίγο τρεμουλιαστή, βραχνή. “Είσαι υπέροχη. Σίγουρα οι άνδρες θα τρέχουν πίσω σου με κομμένη την ανάσα”. Ο θαυμασμός του ήταν ειλικρινής, τον καταλάβαινα απόλυτα. Μου άρεσε. Εκείνος άπλωσε το χέρι και δυνάμωσε τη μουσική. Άφησε το μισοτελειωμένο του ουίσκι πάνω στο τραπέζι και με πλησίασε. Ένιωσα την ανάσα του. Με αγκάλιασε απαλά, παρασέρνοντας τα βήματά μου ρυθμικά μέσα στα δικά του, ακολουθώντας τους μουσικούς τόνους του αμερικάνικου μπλουζ. Θεέ μου, όλη η αναζήτηση, όλα τα συναισθήματά μου ενώθηκαν εκείνη τη μαγική ώρα. Ερωτεύτηκα βαθιά τον Αιμίλιο. Μέθυσα πίνοντας από το στιβαρό χέρι του το γλυκό, αρωματισμένο κρασί του Διονύσου, της θεότητας που είχα ξεχασμένη, παραγκωνισμένη στο περιθώριο πάρα πολλά χρόνια. Χωρίς να αντιδράσω τον άφησα να μου βγάλει τη μπλούζα, σχεδόν χωρίς να το καταλάβω. Ένιωθα το κορμί του ζεστό και σκληρό πάνω μου. Ο χορός μας συνεχιζόταν.

Η Μιμίκα Μακρυγιάννη γεννήθηκε στη Νέα Τίρυνθα, κοντά στο Ναύπλιο. Από τα επτά της χρόνια, ζει στην Αθήνα.
Στο χώρο της λογοτεχνίας εμφανίστηκε με το μυθιστόρημα “Ένα γράμμα για σένα, μητέρα”, που βραβεύτηκε με έπαινο από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, με αθλοθέτη τον εκδοτικό οίκο “Εστία”.
Ακολούθησε το δεύτερο βιβλίο της “Μίρκα”, από τις εκδόσεις “Δελφίνι”.
Το τρίτο της βιβλίο, η αυτοβιογραφία της “Το ταξίδι της σιωπής” εκδόθηκε στην Ελλάδα από τις εκδόσεις “Αστάρτη” ενώ μεταφράστηκε στα ρωσικά από τον εκδοτικό οίκο της Αγίας Πετρούπολης “Alitheia” έχοντας ήδη εξαντλήσει άνω των 11.000 αντιτύπων στη ρωσική γλώσσα.

Συγγραφέας: Μακρυγιάννη Μιμίκα
Εκδότης: Οσελότος
Έτος έκδοσης: 2014
ISBN: 960-564-223-5
Σελίδες: 352
Σχήμα: 21×14
Κατηγορίες: Νεοελληνική ποίηση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.60 €