Δώσε φτερά του λογισμού

Περιγραφή
[…] Η προικισμένη στιχουργός Αντωνία Μηλογιαννάκη αυτή τη φορά, ακόμα πιο ώριμα, μας παρουσιάζει μαντινάδες, ρίμες, ριζίτικα και πεζά κείμενα, που ξεχειλίζουν από τον ψυχικό της πλούτο και μιλούν τη γλώσσα της Κρήτης.
Με το βιβλίο της αυτό η Αντωνία Μηλογιαννάκη άλλοτε με σατιρική διάθεση, άλλοτε με μεταφυσική, άλλοτε με παράπονο ή μ’ αισιοδοξία, μας δίνει ένα ακόμα μήνυμα ελπίδας για την εποχή μας, που ισοπεδώνει τα πάντα. Ότι ο χαρακτήρας και ο πλούτος του πολιτισμού μας θα ζει και θα υπάρχει όσο υπάρχει η Κρήτη.
Μανώλης Μπαλωμενάκης
Μουσικός- Παραγωγός
Επιμελητής Κρητικής Παράδοσης
Γεννήθηκε στο Κάτω Παλαιόκαστρο Κισσάμου από γονείς αγρότες. Από την ηλικία των επτά ετών και μέχρι σήμερα κατοικεί στα Χανιά της Κρήτης, όπου τελείωσε το Γυμνάσιο παλαιού τύπου.
Έγραψε ποίηση, κρητική ποίηση, νάκλια (κρητικά ανέκδοτα), διηγήματα, παιδική λογοτεχνία (γ’ πανελλήνιο βραβείο). Διακρίθηκε και βραβεύτηκε σε πολλούς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς στην Αθήνα και την Κρήτη. Έργα της έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και περιοδικά. Έχουν εκδοθεί δύο βιβλία της με κρητική ποίηση. Ένα από τα ποιήματά της έχει μεταφραστεί από την ελληνική πρεσβεία της Νέας Ζηλανδίας (αφορά τη Μάχη της Κρήτης και ειδικότερα τους Νεοζηλανδούς που έπεσαν μαχόμενοι για της δική μας ελευθερία). Το ποίημα αυτό, το οποίο δημοσιεύθηκε σε ξένες και ελληνικές εφημερίδες, προσφέρθηκε τιμητικά εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης στον κυβερνήτη της Νέας Ζηλανδίας, στην Νεοζηλανδή πρέσβειρα στην Ελλάδα καθώς και σε άλλους επίσημους σε διάφορες εκδηλώσεις.
Έχει επίσης δημοσιεύσει σημειώματα κριτικής στην ποίηση και στην πεζογραφία.
Είναι ενεργό μέλος της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Χανίων και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Κρητών Στιχουργών.

Συγγραφέας: Μηλογιαννάκη Αντωνία
Εικονογράφος: Βαρβάκη Ράνια
Υπεύθυνος Σειράς: Καλέντης Νίκος Γ.
Εκδότης: Καλέντης
Έτος έκδοσης: 2004
ISBN: 960-219-154-6
Σελίδες: 367
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Μαντινάδες
Σειρές: Λαογραφικά

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.14 €