Δύο αλλιώτικα κορίτσια

Περιγραφή
Η Τζαστίν και η Ντόροθι είναι δυο γυναίκες που δε φαίνεται να έχουν τίποτα κοινό. Η πρώτη είναι αδύνατη και η δεύτερη χοντρή. Κι όμως η διαφορά τους δεν είναι μόνο αυτή.
Αυτό που τις συνδέει και τις κατατρέχει είναι τα φαντάσματα και οι πληγές της παιδικής τους ηλικίας, τραυματικές καταστάσεις που κουβαλάνε μέσα τους, ανίκανες να τις ελέγξουν και να τις ξεπεράσουν.
Μέχρι που συναντιούνται και αρχίζουν δειλά δειλά να επικοινωνούν μέσα από θραύσματα μιας εφιαλτικής μνήμης και ενός ζοφερού παρόντος. Πρόκειται για ένα φεμινιστικό θρίλερ, ένα μυθιστόρημα κατάδυσης στο κέντρο της γυναικείας ψυχής και σεξουαλικότητας· σ’ ένα βασίλειο σκιών και άναρθρων κραυγών που ξαφνιάζει…Η Μέρι Γκέιτσκιλ γεννήθηκε στο Κεντάκι το 1954 και έγραψε δοκίμια και διηγήματα, πριν ασχοληθεί με το μυθιστόρημα. Η συλλογή διηγημάτων της “Because they Wanted To” ήταν υποψήφια για το βραβείο PEN/Faulkner το 1998. Συνεργάστηκε με έντυπα όπως “New Yorker”, “Harper’s Magazine”, “Esquire”. Το διήγημά της “Η γραμματέας” αποτέλεσε τη βάση της ομώνυμης ταινίας. Έχει κερδίσει την υποτροφία του ιδρύματος Γκούγκενχαϊμ και διδάσκει δημιουργική γραφή στο πανεπιστήμιο Σιρακιούζ.

Συγγραφέας: Gaitskill Mary
Μεταφραστής: Σπυροπούλου Βαρβάρα
Εκδότης: Οδυσσέας
Έτος έκδοσης: 1996
ISBN: 960-210-220-9
Σελίδες: 367
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Αμερικανική πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές: Σειρήνες: Λογοτεχνική Σειρά

Τιμή σε ιστοσελίδες: 10.25 €