Δοκίμια κοινωνικής ψυχολογίας

Περιγραφή
Στην Ελλάδα σήμερα αφθονούν τα βιβλία Ψυχολογίας, Ψυχανάλυσης, Κοινωνικής Ψυχολογίας και Μαρξισμού. Εκεί που υπάρχει ερημιά είναι η εφαρμογή της θεωρίας στην πράξη, και μάλιστα στην ελληνική πραγματική ζωή.
Και ο συγγραφέας, ωθούμενος απ αυτή την απογοητευτική διαπίστωση, έγραψε αυτό το βιβλίο, που πιστεύουμε πως αποτελεί ένα “δείγμα” του πως θα πρέπει να δουλεύεται η θεωρία μέσα από τη ζωή και από την ίδια την πράξη.
Τυπικά παραδείγματα αυτής της δουλειάς του είναι τα κεφάλαια:
– Τουρισμός και Ψυχολογία στον Καπιταλισμό
– Παιδί και Τηλεόραση
– Αριστερά και διανοούμενοι
– Η Γειτονιά και η παιδική προσωπικότητα
– Η Ψυχοπαθολογία των σεισμών στην Ελλάδα.Διδάκτωρ ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Υπότροφος της Γαλλικής κυβέρνησης. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Νοσοκομείο των Παρισίων Saint-Anne, με πρόσκληση του διάσημου Γάλλου Henrie Ey το 1959. Διέκοψε την ακαδημαϊκή του καριέρα για πολιτικούς λόγους. Έγραψε 32 βιβλία ψυχολογίας και 4 ψυχολογικά μυθιστορήματα, έχουν εκδοθεί 26 και αναμένονται τα υπόλοιπα. Το 1943-45 πήρε μέρος στην εθνική αντίσταση και ήταν μέλος του προεδρείου της ΕΠΟΝ Θεσσαλονίκης. Το 1942-52 ήταν εξόριστος στη Φολέγανδρο, Ικαρία, Μακρόνησο. Το 1959-99 δούλεψε σαν ψυχίατρος. Εφάρμοσε τον ιστορικό-διαλεκτικό υλισμό στην ψυχολογία-ψυχοπαθολογία. Ήταν υπεύθυνος, Απρίλιος 1993-95, στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Θεσσαλονίκης, και έκανε 100 εκπομπές μιας ώρας, σαν ένα λαϊκό πανεπιστήμιο ψυχολογίας.

Συγγραφέας: Γαλανός Γιάννης Γ.
Εκδότης: Καλύτερη Ζωή
Έτος έκδοσης: 2011
ISBN: 960-9536-12-3
Σελίδες: 177
Κατηγορίες: Κοινωνική ψυχολογία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.35 €