Διοίκηση παραγωγικών συστημάτων

Περιγραφή
Στις σύγχρονες επιχειρήσεις και τους οργανισμούς, η παραγωγή προϊόντων ή η παροχή υπηρεσιών προϋποθέτουν ταχύτατη και αποτελεσματική λήψη αποφάσεων σχετικών με τη διαχείριση πλήθους παραγόντων που συμμετέχουν άμεσα ή έμμεσα στην παραγωγική διαδικασία: εργαζόμενοι, μηχανήματα, υλικά, εγκαταστάσεις, κεφάλαια, πελάτες, προμηθευτές κλπ.
Η μεθοδολογία και οι κανόνες της Διοίκησης Παραγωγικών Συστημάτων μπορούν να υποστηρίζουν καθοριστικά την προσπάθεια των επιχειρήσεων και των οργανισμών να αντιμετωπίσουν με επιτυχία
την οργανωτική και τεχνολογική πολυπλοκότητα που συναντούν στην καθημερινή λειτουργία τους.
Το βιβλίο απευθύνεται τόσο σε φοιτητές και σπουδαστές Διοικητικής, Οικονομικής και Τεχνολογικής κατεύθυνσης όσο και σε στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών που, ανεξάρτητα από τις βασικές τους σπουδές, επιθυμούν να συμπληρώσουν τις γνώσεις τους και να βελτιώσουν τις δεξιότητες τους, ώστε να ανταποκριθούν με μεγαλύτερη επιτυχία στις καθημερινές απαιτήσεις της δουλειάς τους.
Περιέχονται ασκήσεις και παραδείγματα, πολλά από τα οποία επιλύονται στο υπολογιστικό περιβάλλον των λογιστικών φύλλων (spreadsheets) του προγράμματος Excel της Microsoft.Ο Σωτήριος Γ. Δημητριάδης είναι επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Σερρών. Είναι διπλωματούχος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Α.Π.Θ. και διδάκτορας του ίδιου Τμήματος με ειδίκευση στη Βιομηχανική Διοίκηση. Έχει διδάξει στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Σερρών, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Α.Π.Θ. και στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του ίδιου Τμήματος στην Οργάνωση Παραγωγικών Συστημάτων. Διαθέτει πλούσια επαγγελματική εμπειρία από τη συμμετοχή του στην υλοποίηση αναπτυξιακών και ερευνητικών προγραμμάτων. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Συγγραφέας: Δημητριάδης Σωτήριος Γ., Μιχιώτης Αθανάσιος Ν.
Εκδότης: Κριτική
Έτος έκδοσης: 2007
ISBN: 960-218-522-8
Σελίδες: 476
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Διοίκηση και οργάνωση
Σειρές: Business – Management, Business / Management

Τιμή σε ιστοσελίδες: 24.15 €