Διοίκηση – διαχείριση πληροφοριακών έργων

Περιγραφή
Tο παρόν βιβλίο γράφτηκε με κεντρικό στόχο να δώσει στον αναγνώστη μια εμπεριστατωμένη εικόνα της υλοποίησης των σύγχρονων Πληροφοριακών Έργων, με την προσδοκία, αυτές οι γνώσεις να είναι άμεσα εφαρμόσιμες στην καθημερινή πρακτική ή το λιγότερο να του δημιουργήσουν ερεθίσματα, νέες ιδέες και προβληματισμούς.
Για την εξυπηρέτηση αυτού του σκοπού:
– Η παρουσίαση ξεκινά από απλές και προσιτές έννοιες και επεκτείνεται σταδιακά σε συνθετότερα ζητήματα.
– Η ορολογία παρουσιάζεται στα ελληνικά (η πλέον κοινά αποδεκτή) αλλά και στα αγγλικά, έτσι ώστε ο αναγνώστης να μπορεί ν? ανατρέξει σε αγγλόφωνη βιβλιογραφία.
– Η θεωρητική παρουσίαση ενισχύεται από παραδείγματα, είτε πολύ απλά, είτε σύνθετα, είτε σε συνέχειες.
– Γίνονται συνεχείς παραπομπές προς “τα εμπρός” και προς “τα πίσω” του κειμένου, με στόχο ο αναγνώστης να μπορεί να “φρεσκάρει” συνεχώς τη μνήμη του, αλλά και να επιτυγχάνει ευκολότερα τη λογική σύνδεση του κειμένου.
– Γίνονται παραπομπές, προς σχετική βιβλιογραφία, (σύγχρονη και κλασική, αλλά και προσιτή), στην οποία μπορεί να ανατρέξει ο αναγνώστης για περισσότερη εμβάθυνση σε τομείς που τον ενδιαφέρουν ιδιαίτερα.
– Εκτίθενται στο τέλος του βιβλίου δύο ευρετήρια ορολογίας, ένα στα ελληνικά (το οποίο αποτελεί και “γλωσσάρι”) και ένα στα αγγλικά, για τον εύκολο εντοπισμό των διαφόρων αγγλόφωνων όρων στα διάφορα σημεία του βιβλίου.
– Ακολουθείται ο κορμός γνώσεων PMBOK του Project Management Institute, USA.

Συγγραφέας: Δημητριάδης Αντώνης
Εκδότης: Εκδόσεις Νέων Τεχνολογιών
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 960-6759-14-8
Σελίδες: 462
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Πληροφοριακά συστήματα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 25.28 €