Διοίκηση ανθρωπίνων πόρων

Περιγραφή

Οι επιχειρήσεις και γενικά οι κάθε είδους οργανισμοί στελεχώνονται και διοικούνται από ανθρώπους. Χωρίς ανθρώπους δεν υφίστανται επιχειρήσεις. Κατ’ επέκταση, οι εργαζόμενοι αποτελούν τον πιο καθοριστικό συντελεστή παραγωγής, για να λειτουργήσει και επιτύχει τους στόχους της μια επιχείρηση. Τις μεγάλες και επιτυχημένες επιχειρήσεις τις κάνουν άνθρωποι, αλλά και επιχειρήσεις κλείνουν ή είναι ελάχιστα αποδοτικές επειδή οι εργαζόμενοι σ’ αυτές δεν μπορούν, δεν ξέρουν ή και δεν θέλουν να συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων τους. “Τη διαφορά την κάνουν οι άνθρωποι”, είτε αυτοί διοικούν είτε απλά εκτελούν. Τα μηχανήματα, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι εγκαταστάσεις και γενικά οι άλλοι συντελεστές παραγωγής, ούτε σκέπτονται, ούτε μαθαίνουν, ούτε προσπαθούν, ούτε βέβαια θέτουν στόχους και αποφασίζουν για το τι, πόσο και πώς θα πράξουν, ούτε απεργούν και ούτε ζητούν ανταμοιβές. Αλλά και δεν παρακινούνται, δεν δρουν συλλογικά και δεν έχουν προσδοκίες και ανάγκες να ικανοποιήσουν. Όλα αυτά χαρακτηρίζουν την ανθρώπινη φύση και δράση.

Ο Λεωνίδας Χυτήρης είναι καθηγητής μάνατζμεντ στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) του Πανεπιστημίου Πειραιώς.
Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε) και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (M.A.,Ph.D.) στο Πανεπιστήμιο KENT της Αγγλίας.
Στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς διδάσκει από το 1986. Τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο έχει διδάξει ή διδάσκει θέματα μάνατζμεντ, διοίκησης ανθρωπίνων πόρων, οργανωσιακής συμπεριφοράς, διοίκησης τουριστικών επιχειρήσεων και ποιότητας υπηρεσιών.
Στο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξένα, έγκυρα, επιστημονικά περιοδικά. Είναι συγγραφέας των βιβλίων:
“Οργανωσιακή συμπεριφορά”, 3η έκδοση (2001) Interbooks, “Διοίκηση ανθρωπίνων πόρων” (2001) Interbooks, “Το μάνατζμεντ των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων” (1996) Interbooks, “Τουριστικά γραφεία” (1995) Interbooks, “Μάνατζμεντ-Αρχές διοίκησης επιχειρήσεων” (2006) Interbooks.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στους τομείς: Διοίκηση ανθρωπίνων πόρων και οργανωσιακή συμπεριφορά, διοίκηση ολικής ποιότητας, ποιότητα υπηρεσιών και διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων.

Συγγραφέας: Χυτήρης Λεωνίδας Σ.
Εκδότης:
Έτος έκδοσης: 2013
ISBN: 618-806-355-6
Σελίδες: 312
Σχήμα: 24×17
Κατηγορίες: Διοίκηση και οργάνωση προσωπικού

Τιμή σε ιστοσελίδες: 25.22 €