Διεθνή λογιστικά πρότυπα 2009

Περιγραφή
Η Διεθνής Ομοσπονδία Λογιστών ΙFAC, έθεσε ως στόχο την ανάπτυξη και βελτίωση ενός συντονισμένου ανά το παγκόσμιο λογιστικού επαγγέλματος με εναρμονισμένα λογιστικά και ελεγκτικά πρότυπα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαιτεί όπως από το 2005, όλες οι δημόσιες εταιρείες της ΕυρωπαϊκήςΈνωσης ετοιμάζουν τις χρηματοοικονομικές τους καταστάσεις σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα. Τα κράτη-μέλη δικαιούνται να επεκτείνουν την εφαρμογή τους και στις χρηματοοικονομικές καταστάσεις των υπολοίπων εταιρειών. Τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα αποτελούν την κωδικοποίηση των λογιστικών αρχών, κανόνων και πολιτικών που πρέπει να ακολουθούνται από λογιστές και ελεγκτές κατά την ετοιμασία των χρηματοοικονομικών καταστάσεων των επιχειρήσεων.
Ο αποκλειστικός σκοπός του Συμβουλίου Διεθνών Λογιστικών Προτύπων (International Accounting Standards Board), που εδρεύει στο Λονδίνο, είναι να εκδίδει ψηλής ποιότητας, κατανοητά και εφαρμόσιμα λογιστικά πρότυπα που απαιτούν την παρουσίαση διαφανών και συγκρίσιμων πληροφοριών στις οικονομικές καταστάσεις των επιχειρήσεων.
Είναι αξιοσημείωτο να αναφερθεί ότι ο Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ) έχει υιοθετήσει αυτά τα πρότυπα από το 1981 και όλα τα μέλη του έχουν υποχρέωση να παρουσιάζουν τις χρηματοοικονομικές καταστάσεις των επιχειρήσεων σύμφωνα με τα διεθνή αυτά πρότυπα. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι γιατί στο θέμα της υιοθέτησης των λογιστικών και ελεγκτικών προτύπων η Κύπρος έχει προηγηθεί της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η έκδοση στην Ελληνική γλώσσα που έχετε στα χέρια σας αποτελεί προσπάθεια των συγγραφέων που στόχο έχει τη βοήθεια των Ελληνόφωνων χρηστών στη διεκπεραίωση της εργασίας τους.
Χαιρετίζω την παρούσα έκδοση και συγχαίρω τους συγγραφείς του έργου αυτού για την προσπάθεια τους.
(από τον πρόλογο του Πανίκου Τσιαϊλή, Προέδρου Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου)Ο Δρ. Χρίστος Βλάχος γεννήθηκε στο χωριό Κλήρου της Κύπρου το 1968. Είναι απόφοιτος του Grammar School Λευκωσίας, του Edinburgh Business School (Heriot Watt University) της Σκωτίας με μεταπτυχιακό τίτλο ΜΒΑ και του Middlesex University Business School της Αγγλίας με διδακτορικό τίτλο Doctor of Philosophy in Accounting (PhD). Η διδακτορική του διατριβή είχε τίτλο “An Empirical Investigation of the Financial Disclosure Practices of Cypriot and Greek Companies”. Είναι κάτοχος του επαγγελματικού τίτλου του Association of Corporate Treasurers – ACT (UK), Fellow του Association of Chartered Certified Accountants – ACCA (UK) και είναι μέλος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου – ΣΕΛΚ.
Μετά τις σπουδές του εργάστηκε στο διεθνή λογιστικό/ ελεγκτικό οίκο Coopers & Lybrand (PricewaterhouseCoopers) και το 1990 συνίδρυσε τον επαγγελματικό εκπαιδευτικό οργανισμό Accountancy Tutors Cyprus, ο οποίος το 1994 συγχωνεύτηκε με το Intercollege Κύπρου. Το 1996 ίδρυσε τον πολυεθνικό επαγγελματικό εκπαιδευτικό οργανισμό Globatraining, ο οποίος σε διάστημα 5 χρόνων εξελίχθηκε σε ένα από τους μεγαλύτερους εκπαιδευτικούς οργανισμούς στην Ευρώπη και Μέση Ανατολή που προσφέρει προγράμματα σπουδών για τους παγκοσμίως καταξιωμένους επαγγελματικούς τίτλους του Association of Chartered Certified Accountants – UK (ACCA), του Chartered Financial Analysts -USA (CFA), του Certified Internal Auditors – USA (CIA), του Institute of Chartered Accountants in England &t Wales (ICAEW), του Chartered Institute of Public Relations – UK (CIPR) κ.λπ. Είναι Πρόεδρος και Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής του ομίλου Globaltraining, Διευθυντής Επαγγελματικών Σπουδών και Διοικητικός Σύμβουλος του Intercollege Κύπρου και έχει διατελέσει Διοικητικός Σύμβουλος σε πολλές εταιρείες που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.
Έχει διδάξει Λογιστική και Χρηματοοικονομική σε περισσότερες από 10 χώρες της Ευρώπης και Μέσης Ανατολής και έχει εκπαιδεύσει χιλιάδες επαγγελματίες λογιστές/ελεγκτές στα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα. Έχει συγγράψει 7 βιβλία για τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα και τη Λογιστική, 5 εκ των οποίων έχουν γίνει Best Sellers.
Ο Χρίστος είναι ο άνθρωπος που το 1996 εισήγαγε το ΑCCΑ στην Ελλάδα, με την ίδρυση του Globaltraining Ελλάδος και την εισαγωγή προγραμμάτων επαγγελματικών σπουδών για το ΑCCΑ και τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα. Το 2002 προετοίμασε με το Λουκά Λουκά την 1η έκδοση του βιβλίου “Διεθνή λογιστικά πρότυπα”, ενός βιβλίου που χαρακτηρίστηκε “έκδοση σταθμός” για το λογιστικό/ελεγκτικό επάγγελμα στην Ελλάδα και την Κύπρο.
Είναι παντρεμένος με την Αλεξία και έχουν δύο παιδιά, τον Ανδρέα και τον Άνθο.

Συγγραφέας: Βλάχος Χρίστος, Λουκά Λουκάς
Εκδότης: Εκδόσεις ΠαπαζήσηGlobaltraining
Έτος έκδοσης: 2008
ISBN: 960-02-2297-5
Σελίδες: 532
Τόμος: 2
Σχήμα: 29χ22
Κατηγορίες: Λογιστική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 104.26 €