Διδασκαλία και μάθηση στα πολυπολιτισμικά σχολεία

Περιγραφή
Η μετάφραση και η έκδοση στην ελληνική γλώσσα του βιβλίου της Elisabeth Coelho απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, που έχουν στις τάξεις τους ένα πολύγλωσσο και πολυπολιτισμικό, μαθητικό πληθυσμό.
Η μέχρι τώρα λειτουργία των σχολείων δείχνει ότι δεν κατόρθωσαν να εκπληρώσουν το ρόλο τους, αφού στην ουσία λειτουργούν όπως και τα σχολεία της γενικής εκπαίδευσης και οι εκπαιδευτικοί βρέθηκαν ξαφνικά να διδάσκουν ένα μαθητικό πληθυσμό τον οποίο ήταν τελείως απροετοίμαστοι να αντιμετωπίσουν. Παιδιά που μόλις είχαν έρθει στη χώρα μας, διωγμένα από πολεμικές συρράξεις, από την οικονομική την πολιτική κατάσταση στη χώρα που γεννήθηκαν, παιδιά που δεν καταλάβαιναν και δεν μιλούσαν τη γλώσσα διδασκαλίας, παιδιά με διαφορετικές συνήθειες και αξίες ζωής βρέθηκαν να φοιτούν με συνομήλικά τους γηγενή παιδιά στις ίδιεςσχολικές τάξεις.
Το βιβλίο “Διδασκαλία και μάθηση στο πολυπολιτισμικό σχολείο” μεταφέρει σημαντική γνώση και εμπειρία για τον τρόπο μάθησης και διδασκαλίας σε πολυπολιτισμικές τάξεις.

Συγγραφέας: Coelho Elisabeth
Μεταφραστής: Λάγουρη Μαρίνα, Λαζόπουλος Μελάς, Μιχαηλίδης Γεώργιος, Νικολοπούλου Σοφία, Σβώλης Κωνσταντίνος, Σιώπη Ελευθερία, Τσιλικίδης Ευθύμιος, Μύρου Βασιλική, Ντουμάνης Νικόλαος, Πανταζής Γεώργιος, Κουτσοσπύρος Χάρης, Μπαλκουράνος Γιάννης, Παπαναγνώστου Ελένη, Σταμπουλή Μελπομένη, Φιλιππίδου Παναγιώτα, Καρυπίδης Δημήτριος, Ματθαίου Σωτήριος, Μαντάς Γεώργιος, Λιάκου Κωνσταντία, Περπερά Σοφία, Σπυρίδου Μαρία, Μανάφη Ιωάννα, Μήτκας Κυριάκος, Τοπαλίδης Γεώργιος, Τσαμπάζης Νικόλαος, Χατζηδημητρίου Αβραάμ, Καραμάνη Ευσεβία, Λιάκου Γλυκερία
Επιμελητής: Τρέσσου Ευαγγελία, Μητακίδου Σούλα
Εκδότης: Επίκεντρο
Έτος έκδοσης: 2007
ISBN: 960-458-141-4
Σελίδες: 653
Σχήμα: 20χ14
Κατηγορίες: Εκπαίδευση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 22.84 €