Δημοσιογράφοι και εκδότες ΜΜΕ

Περιγραφή
Για πρώτη φορά σε ένα συλλογικό έργο διερευνώνται ζητήματα πνευματικής ιδιοκτησίας τα οποία σχετίζονται άμεσα με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και συγκεκριμένα με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των δημοσιογράφων και των εκδοτών. Στο ίδιο έργο περιλαμβάνονται επίσης ζητήματα συλλογικής διαχείρισης δικαιωμάτων στην ψηφιακή εποχή καθώς και ζητήματα προστασίας φωτογράφων και σύγκρουσης δικαιώματος στην προσωπικότητα και δικαιώματος στη φωτογραφία. Ο τομέας των ΜΜΕ γνωρίζει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τα οποία προκύπτουν από τις ανάγκες της ενημέρωσης, τα συναλλακτικά ήθη, την έλλειψη σε πολλές περιπτώσεις συμβάσεων μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών καθώς και την εξέλιξη της τεχνολογίας και του διαδικτύου.
Πανεπιστημιακοί και δικηγόροι με εμπειρία στον τομέα και συγκριτική θεώρηση με βάση το δίκαιο άλλων κοινοτικών χωρών, όπου αυτό απαιτείται, θέτουν τα ζητήματα, παρουσιάζουν τις απόψεις και προσφέρουν απαντήσεις. Την επιμέλεια του βιβλίου έχει η Ειρήνη Α. Σταματούδη.
Το βιβλίο αυτό είναι χρήσιμο τόσο σε εκείνους που εντρυφούν στη νομική επιστήμη (δικαστές, εισαγγελείς, δικηγόρους, φοιτητές) όσο και σε όλους τους παράγοντες των ΜΜΕ (κυρίως δε δημοσιογράφους, εκδότες εντύπων και ηλεκτρονικού τύπου και φωτογράφους) προκειμένου να αποκτήσουν μία συνολική θεώρηση των θεμάτων που προκύπτουν από την καθημερινή δραστηριότητά τους.
Τα ονόματα των συνεργατών του βιβλίου είναι Λάμπρος Κοτσίρης, Ομ. Καθηγητής Α.Π.Θ., Ανθούλα Παπαδοπούλου, Επ. Καθηγήτρια Νομικής Α.Π.Θ., Μαρία Κανελλοπούλου-Μπότη, Λέκτορας Ιονίου Πανεπιστημίου, Τατιάνα-Ελένη Συνοδινού, Δ.Ν., Δικηγόρος, Πιερρίνα Κοριατοπούλου, Δ.Ν., Δικηγόρος, Μαρία-Δάφνη Παπαδοπούλου, LL.M., Δ.Ν., Δικηγόρος, Ευαγγελία Βαγενά, LL.M., Δικηγόρος, Αρχοντούλα Παπαπαναγιώτου, LL.M., Δικηγόρος, Μαρία Γ. Σινανίδου, LL.M., Δικηγόρος, Γεώργιος-Ανδρέας Ζάννος, LL.M., Δικηγόρος.

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο
Επιμελητής: Σταματούδη Ειρήνη Α.
Εκδότης: Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 960-445-453-6
Σελίδες: 343
Κατηγορίες: Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης – Δίκαιο και νομοθεσία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 33.84 €