Δηλώσεις φυσικών προσώπων οικ. έτους 2013

Περιγραφή

Η ετήσια περιοδική έκδοση «ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ 2013» οικονομικού έτους 2013, αντιμετωπίζει όλα τα θέματα που προκύπτουν από τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων, για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν κατά το έτος 2012.

Με την εν λόγω έκδοση των ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ δίνονται χρήσιμες οδηγίες συμπλήρωσης και ερμηνείας των εντύπων Ε1, Ε2, Ε3 και Ε9. Εκτός από τους χρήσιμους πίνακες που με τον επεξηγηματικό τους χαρακτήρα βοηθούν στην παρουσίαση και συγκέντρωση των δεδομένων της φορολογικής νομοθεσίας, παρατίθενται και ολοκληρωμένα παραδείγματα – εφαρμογές με συμπληρωμένα τα φορολογικά έντυπα Ε1, Ε2, Ε3, Ε9.

Πρέπει να τονιστεί ότι καταβλήθηκε ιδιαίτερη προσπάθεια ώστε να απλουστευθούν οι διατάξεις που διέπουν τη συμπλήρωση των φορολογικών εντύπων. Επιπλέον παρέχονται οδηγίες σε θέματα για τα οποία απαιτείται μεγαλύτερη ανάλυση (αυτοέλεγχος, επιχειρηματικές αμοιβές, γεωργικά εισοδήματα, τεκμήρια, οδηγίες συμπλήρωσης του εντύπου Ε9 κ.λπ.). Παράλληλα, αναφέρονται όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που στηρίζουν τις αναγραφόμενες πληροφορίες στις κωδικοποιημένες ενδείξεις της φορολογικής δήλωσης (Ε1) και παρατίθενται οι αντίστοιχες φορολογικές διατάξεις που οδηγούν στη σύννομη συμπλήρωση των δηλώσεων φυσικών προσώπων. Τέλος, οι συγγραφείς καταγράφουν τις οδηγίες για την συμπλήρωση της Δήλωσης Ακινήτων (Ε9) με χρήσιμα παραδείγματα και απαντήσεις σε συνήθη ερωτήματα, για την ορθή απεικόνιση του περιουσιολογίου.

Οι ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ οικονομικού έτους 2013 απευθύνονται στους επαγγελματίες λογιστές – φοροτεχνικούς, στους Προϊσταμένους λογιστηρίων, στους δικηγόρους αλλά και σε κάθε φυσικό πρόσωπο που εν γένει επιθυμεί απλά και στοχευμένα να ενημερωθεί για την ορθή συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων.

Συγγραφέας: Σγουρινάκης Νίκος, Μιχελινάκης Βαγγέλης, Στεφανής Λάμπρος
Εκδότης: Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος έκδοσης: 2013
ISBN: 978-960-562-139-1
Σελίδες: 198
Κατηγορίες: Φορολογία – Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις, Φορολογία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.00 €