Δε με ξέρεις ούτε εγώ

Περιγραφή
Ο Τζον είναι ένας συνηθισμένος νέος: πηγαίνει στο σχολείο, έχει ένα σωρό φίλους και είναι τρελά ερωτευμένος με μια συμμαθήτριά του. Κανείς όμως δεν ξέρει τι συμβαίνει όταν κλείνει πίσω του η πόρτα του σπιτιού του. Γιατί, στην πραγματικότητα, κανείς δεν ξέρει τον Τζον.
Ο νεαρός νιώθει παγιδευμένος σε μια ζωή που, γι’ αυτόν, “δεν είναι ζωή”. Παρ’ όλ’ αυτά διαθέτει όπλα ισχυρά, την αγάπη και τη φαντασία, κι ο αγώνας του να μάθει ποιος είναι προμηνύεται σκληρός.
Ένα βιβλίο σκληρό σαν την απώλεια και τρυφερό σαν τα εφηβικά όνειρα, ένα βλέμμα βαθύ σε γεγονότα που συχνά μένουν πίσω απ’ τις κλειδωμένες πόρτες και λίγο – πολύ έχουν συμβεί σε όλους μας. Ένα βιβλίο που μας μαθαίνει… τον εαυτό μας!Ο Ντέιβιντ Κλας μεγάλωσε σε μια οικογένεια που αγαπούσε τη λογοτεχνία και το θέατρο. Η μητέρα του είναι συγγραφέας, ο πατέρας του ήταν καθηγητής ανθρωπολογίας και συγγραφέας βιβλίων επιστημονικής φαντασίας, η μία αδελφή του είναι γιατρός με πλούσιο συγγραφικό έργο ενώ η άλλη του αδελφή είναι σεναριογράφος. Ο ίδιος δεν ήταν ιδιαίτερα ένθερμος αναγνώστης βιβλίων ως έφηβος και προτιμούσε να ασχολείται με τα σπορ. Παρ’ όλα αυτά πήρε μέρος σ’ ένα λογοτεχνικό διαγωνισμό, που διοργάνωσε το περιοδικό Seventeen το 1978, και κέρδισε το πρώτο βραβείο για το διήγημά του “Ringtoss”, το οποίο και εκδόθηκε στη συνέχεια. Στο Πανεπιστήμιο Γέιλ, όπου σπούδασε Ιστορία, κέρδισε το Βραβείο Veech Καλύτερης Ευρηματικής Γράφης. Μετά τις σπουδές του εργάστηκε ως καθηγητής αγγλικών στην Ιαπωνία, όπου και έγραψε το πρώτο του μυθιστόρημα, “Τhe Atami dragons”. Ακολούθησαν πολλά μυθιστορήματα αλλά και σενάρια για κινηματογραφικές ταινίες στο Χόλιγουντ, μεταξύ των οποίων και η ταινία “Τα φιλιά που σκοτώνουν” με πρωταγωνιστή τον Μόργκαν Φρίμαν. Ζει στη Νέα Υόρκη με τη γυναίκα του και τα δυο παιδιά τους.

Συγγραφέας: Klass David
Μεταφραστής: Κοντολέων Άννα
Εκδότης: Ψυχογιός
Έτος έκδοσης: 2004
ISBN: 960-274-716-1
Σελίδες: 286
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Μεταφρασμένη

Τιμή σε ιστοσελίδες: 6.91 €