Δε γερνάω μεγαλώνω

Περιγραφή
Μπορεί το προσδόκιμο ζωής να έχει αυξηθεί, μπορεί φιλόδοξοι επιστήμονες να αναζητούν απεγνωσμένα το Ιερό Δισκοπότηρο της αθανασίας, γεγονός όμως είναι ότι κάποτε όλοι μεγαλώνουμε. Μάλιστα, η άφιξή μας στην τρίτη ηλικία ενδέχεται να γίνει τόσο ξαφνικά και απρόσμενα, ώστε να μας βρει εντελώς… απροετοίμαστους. Ο δρ Sherwin B. Nuland, ορμώμενος από το δικό του, προσωπικό παράδειγμα -στην έβδομη δεκαετία της ζωής του, υπηρετεί την ιατρική επιστήμη εδώ και σχεδόν τέσσερις δεκαετίες- αλλά και από τις ζωές ανθρώπων του ευρύτερου φιλικού κύκλου του, συνδυάζει το πάθος του επιστήμονα με τις αξίες του ανθρωπισμού και παρουσιάζει έναν εμπνευσμένο οδηγό με χρήσιμες οδηγίες και συμβουλές για τους ανθρώπους που βρίσκονται στην τρίτη ηλικία. Ποια είναι, λοιπόν, τα συμπεράσματά του;
– Κινηθείτε! Σύμφωνα με έρευνες, άνθρωποι που υπήρξαν στη ζωή τους δραστήριοι, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να… μεγαλώσουν καλά και, φυσικά, υψηλότερα ποσοστά μακροζωίας.
– Δημιουργήστε! Η πάροδος του χρόνου εξασφαλίζει εντυπωσιακή συγκέντρωση πνευματικών και σωματικών δυνάμεων, η οποία σε πολλές περιπτώσεις οδηγεί σε νέα επίπεδα δημιουργικότητας, αντίληψης και πνευματικής ανάτασης.
– Πιστέψτε! Η πίστη, η εσωτερική δύναμη, η εμβάθυνση στις προσωπικές σχέσεις μάς βοηθούν να μεγαλώνουμε όμορφα.
– Απομυθοποιήστε! Η επαγγελματική καριέρα δεν είναι συστατικό της προσωπικότητάς μας. Πρόκειται για μύθο!
– Προσγειωθείτε! Στη ζωή κανένας δεν μπορεί να κάνει τα πάντα. Εσείς γιατί να αποτελείτε εξαίρεση;
Προπαντός, μην ξεχνάτε ότι η ζωή είναι ένα απίστευτο ταξίδι, που δε σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει!Ο δρ Sherwin B. Nuland είναι καθηγητής χειρουργικής στο πανεπιστήμιο Γέιλ. Έχει τιμηθεί με το κρατικό βραβείο για το βιβλίο του “How we Die: Reflections on Life’s Final Chapter” . Ζει στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ.

Συγγραφέας: Nuland Sherwin B.
Μεταφραστής: Λεμπέση – Μουζακίτη Ιωάννα
Εκδότης: Modern Times
Έτος έκδοσης: 2010
ISBN: 960-691-958-7
Σελίδες: 294
Σχήμα: 23χ15
Κατηγορίες: Συμβουλευτική, Ηλικιωμένοι

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.62 €