Δίκαιο και Internet

Περιγραφή
Το διαδίκτυο αποτελεί όχι μόνο το σύγχρονο τρόπο επικοινωνίας αλλά ταυτόχρονα μια νέα, ανοικτή ηλεκτρονική αγορά προϊόντων και υπηρεσιών, όπου η προσφορά και η ζήτηση συνδιαλέγονται αλλά και ανταγωνίζονται, προσφέροντας έτσι ένα νέο μαγικό κόσμο, που τείνει να κυριαρχήσει στη ζωή μας. Στο πεδίο του διαδικτύου δοκιμάζεται η παραδοσιακή και αναγνωρισμένη μεθοδολογία του δικαίου, τίθεται σε αμφιβολία το δίκαιο της τεχνικής και κυριαρχεί η τεχνική στο δίκαιο. Aντικείμενο του βιβλίου αυτού είναι η νομική προσέγγιση από πλευράς ισχύοντος δικαίου αλλά και από δικαιοπολιτική σκοπιά σε θέματα που αφορούν στις έννομες σχέσεις που προκύπτουν από τη χρήση και τη διάδοση του διαδικτύου. Έτσι πραγματεύεται θέματα που αφορούν στη σύμβαση παροχής πρόσβασης, στην προστασία των domain names, στην προστασία της προσωπικότητας και του ιδιωτικού βίου, στην πνευματική ιδιοκτησία, στην προστασία του καταναλωτή, στον αθέμιτο ανταγωνισμό, στη συνταγματική κατοχύρωση του διαδικτύου ως μέσου επικοινωνίας και παροχής πληροφοριών, δηλ. ως μέσου μαζικής ενημέρωσης, καθώς και ζητήματα ιδιωτικού διεθνούς δικαίου. Στην τρίτη έκδοση ελήφθησαν υπόψη οι σχετικές νομοθετικές αλλαγές, συμπεριελήφθη η εν τω μεταξύ επακολουθήσασα νομολογία τόσο των δικαστηρίων όσο και των ανεξάρτητων αρχών και οι νεότερες θέσεις της θεωρίας στα συνεχώς εξελισσόμενα ζητήματα και προβλήματα που σχετίζονται με το Διαδίκτυο.Ο Καθηγητής Ιωάννης Κ. Καράκωστας γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1943. Σπούδασε νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’όπου και απεφοίτησε το 1966.
Ομιλεί Γερμανικά, Αγγλικά και Ιταλικά.
Το 1968 ενεγράφη στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και έκτοτε ασκεί το λειτούργημα του δικηγόρου με παραστάσεις τόσο στον Άρειο Πάγο όσο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Το 1973 ανακηρύχθηκε διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Regensburg της Γερμανίας.
Το 1983 διορίζεται καθηγητής στην έδρα του Αστικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδάσκει στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές Αστικό Δίκαιο (Γενικές Αρχές, Εμπράγματο Δίκαιο και Ειδικό Ενοχικό Δίκαιο), Δίκαιο Προστασίας του Καταναλωτή, Δίκαιο Προστασίας της Προσωπικότητας και ΜΜΕ και Δίκαιο Προστασίας Περιβάλλοντος. Επίσης διδάσκει ως Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, όπου αντικείμενο της διδασκαλίας είναι το Δίκαιο Περιβάλλοντος.
Ο Καθηγητής Ιωάννης Καράκωστας είναι Γραμματέας της Ενώσεως Αστικολόγων Ελλάδος, Μέλος της Ενώσεως Ευρωπαϊκού Δικαίου καθώς επίσης Μέλος της Ενώσεως Δικονομολόγων και της Εταιρίας Δικαστικών Μελετών.
Επιπλέον, είναι Πρόεδρος της Εταιρίας Ευβοϊκών Σπουδών.
Ο κ. Καράκωστας διετέλεσε Κοσμήτωρ της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών κατά το διάστημα 2000-2003, ενώ από το 2003 έως σήμερα είναι Πρόεδρος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Από το Σεπτέμβριο του 2006 είναι Αντιπρύτανης Φοιτητικής Μέριμνας, Πολιτισμού και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συγγραφέας: Καράκωστας Γιάννης Κ.
Επιμελητής: Πυργάκης Δημήτριος Θ.
Εκδότης: Σάκκουλας Π. Ν.
Έτος έκδοσης: 2001
ISBN: 960-420-154-9
Σελίδες: 248
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Ηλεκτρονικοί υπολογιστές – Internet , Δίκαιο, Ηλεκτρονικοί υπολογιστές – Δίκαιο και νομοθεσία, Διαδίκτυο

Τιμή σε ιστοσελίδες: 27.86 €