Γυμνή στον καθρέφτη

Περιγραφή
Η νέα επαυξημένη έκδοση του βιβλίου της Στέλλας Καραμολέγκου “Γυμνή στον καθρέφτη” αποτελεί φιλοσοφικό και αφηγηματικό δοκίμιο που καταγράφει με δυναμισμό και ευαισθησία την τρέχουσα πραγματικότητα μέσα από έναν έντονα καταγγελτικό λόγο.
Η ηρωίδα, ύστερα από χρόνια έντονης δράσης, έχει μετατραπεί σε ασκητή μέσα στην πόλη. Με το βλέμμα του παρατηρητή και ενίοτε του παίκτη βυθοσκοπεί τα γεγονότα και βυθοσκοπείται, αποκαλύπτοντας την εσωτερική αλήθεια, ενώ ταυτόχρονα αμφισβητεί, αυτοσαρκάζεται και ονειρεύεται, καθώς περιγράφει με έντονα χρώματα την ελληνική και διεθνή επικαιρότητα.
Στοιχεία λυρισμού και ρεαλισμού συνθέτουν ένα πρωτότυπο ημερολόγιο εσωτερικού ταξιδιού που ξεφεύγει από την απλή ομφαλοσκόπηση και σκύβει με εξεταστική ματιά πάνω στα ουσιαστικά προβλήματα της σύγχρονης εποχής.
Η συγγραφέας αναζητάει στον καθρέφτη της συνείδησης το μυστικό πέρασμα σε μιαν άλλη λυτρωτική πραγματικότητα, παρασύροντας μαζί της στο ταξίδι της ψυχής τον αναγνώστη κάνοντάς τον συμμέτοχο στα μεγάλα προβλήματα του καιρού μας.Η Στέλλα Καραμολέγκου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Φοίτησε στη Σχολή Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου “Σταυράκου” και στο Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών “Βακαλό”.
Ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά και ανθολογίες. Υπήρξε συνεργάτης των περιοδικών “Σκέψη και Τέχνη” και “Λογοτεχνική Επιθεώρηση”, ενώ επί σειρά ετών ήταν υπεύθυνη για τη στήλη κριτικής βιβλίου στο περιοδικό “Οι Δρόμοι της Ειρήνης”, όπως επίσης αρθρογραφούσε και στο Περιοδικό “Θεός και Θρησκεία”. Το 1982 έγραψε, επιμελήθηκε και παρουσίασε μια σειρά από λογοτεχνικές εκπομπές στην τηλεόραση της ΕΤ2 με τίτλο “Ανοικτό Παράθυρο”.
Της έχει απονεμηθεί τιμητική διάκριση από τη Β’ Διεθνή Ποιητική Συνάντηση Πεντέλης, ενώ το 1986 το βιβλίο της “Σπασμένα Αγάλματα” βραβεύτηκε από τον Δήμο της Αθήνας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημοτικών Λογοτεχνικών βραβείων που διοργάνωσε ο Δήμος. Το 1994 της απονεμήθηκε το βραβείο “Melvin Jones” για τις ανθρωπιστικές της δραστηριότητες.
Η Στέλλα Καραμολέγκου υπήρξε Έφορος Πνευματικών Εκδηλώσεων της Εταιρείας Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά και μέλος της Ενωτικής Πορείας Συγγραφέων. Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών.
Το 1988 με την είσοδο του αδελφού της στο πρόβλημα του Aids στρατεύεται στη μάχη για την καταπολέμησή του αναπτύσσοντας έντονη συλλογική δράση και ιδρύει τον πρώτο Πανελλήνιο Σύλλογο Υποστήριξης των Φορέων του Ιού του Aids.
Εργογραφία
Ποίηση
1981: “Κίνηση στο αδιέξοδο”, 1983: “Απαγωγές ονείρου”, 1985: “Σπασμένα αγάλματα”, 1987: “Αόρατη θέα”.
Πεζογραφία
1990: “Το δώρο του ιερού πόνου”, 1996: “Η μοναξιά της Αφροδίτης”, 2001: “Γυμνή μπροστά στον καθρέφτη”.
Μικτή συγγραφή
1996: “Ο λαός του ήλιου”
Η Στέλλα Καραμολέγκου εκτός από τη συγγραφή έχει ασχοληθεί και με την ζωγραφική:
Ατομικές Εκθέσεις
2003: Πνευματικό κέντρο Παλαιού Φαλήρου, 2006: Πινακοθήκη “Ψυχάρη”.
Συλλογικές Εκθέσεις
2006 (Απρίλιος & Ιούλιος): Πινακοθήκη “Ψυχάρη”, 2007 (Ιανουάριος): Πινακοθήκη “Art Πρίσμα”, 2007 (Φεβρουάριος): Πινακοθήκη “Ψυχάρη”.

Συγγραφέας: Καραμολέγκου Στέλλα Π.
Εκδότης: Typis
Έτος έκδοσης: 2007
ISBN: 960-98085-0-6
Σελίδες: 116
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Νεοελληνική λογοτεχνία
Σειρές: Λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 10.73 €