Γραφικά υπολογιστών με OpenGL

Περιγραφή
Στην τρίτη έκδοση του βιβλίου παρουσιάζονται οι βασικές αρχές σχεδίασης, χρήσης και κατανόησης των υπολογιστικών συστημάτων των γραφικών και των εφαρμογών τους, μαζί με προγραμματιστικά παραδείγματα σε OpenGL. Γίνεται εκτενής συζήτηση τόσο του λογισμικού όσο και του υλικού μέρους των συστημάτων των γραφικών, ενώ χρησιμοποιείται μια ολοκληρωμένη προσέγγιση των εννοιών των δισδιάστατων και των τρισδιάστατων γραφικών. Οι συγγραφείς, χωρίς να υποθέτουν την ύπαρξη υπόβαθρου στα γραφικά υπολογιστών, αναπτύσσουν τις θεμελιώδεις έννοιες για να δείξουν πώς δημιουργούνται γραφικά απλά όσο μερικές γραμμές, αλλά και ιδιαίτερα πολύπλοκες φωτορεαλιστικές σκηνές.
Κυρία νέα χαρακτηριστικά:
– Παρέχει ολοκληρωμένες και εκτενείς επεξηγήσεις της κύριας βιβλιοθήκης προγραμματισμού γραφικών της OpenGL και των βοηθητικών βιβλιοθηκών GLU και GLUT
– Συμπεριλαμβάνει ένα εκτενές σύνολο περισσότερων των 100 προγραμματιστικών παραδειγμάτων για τη χρήση των συναρτήσεων της OpenGL.
– Παρουσιάζει προγραμματιστικά παραδείγματα, παραθέτοντας τον κώδικα περισσότερων των 20 ολοκληρωμένων προγραμμάτων σε C++.
– Συνδυάζει τις συζητήσεις των τρισδιάστατων και δισδιάστατων μεθόδων των γραφικών των υπολογιστών.
– Συμπεριλαμβάνει τις πρόσφατες εξελίξεις στις τεχνικές γραφικών και στις εφαρμογές τους.O Donald Hearn έγινε μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού του Τμήματος Επιστήμης των Υπολογιστών του Πανεπιστημίου του Illinois at Urbana-Champaign το 1985. Ο Δρ. Hearn έχει διδάξει ευρύ σύνολο μαθημάτων σε γραφικά υπολογιστών, επιστημονικής οπτικοποίησης, υπολογιστικής επιστήμης, μαθηματικών, και εφαρμοσμένων επιστημών. Επίσης, έχει διευθύνει πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων και έχει δημοσιεύσει μια ποικιλία τεχνικών άρθρων σε αυτούς τους τομείς.

Συγγραφέας: Hearn Donald, Baker M. Pauline
Μεταφραστής: Σίσιας Γεώργιος
Επιμελητής: Μποζάνης Παναγιώτης Δ.
Εκδότης: Τζιόλα
Έτος έκδοσης: 2010
ISBN: 960-418-257-9
Σελίδες: 1245
Σχήμα: 25χ18
Κατηγορίες: Ηλεκτρονικοί υπολογιστές – Γραφικά

Τιμή σε ιστοσελίδες: 114.48 €