Γραμματική της νεοελληνικής γλώσσας Γ΄ – Δ΄ δημοτικού

Περιγραφή
Το βιβλίο αυτό της Γραμματικής είναι ένα απλό και πολύ χρήσιμο βοήθημα για τους μαθητές της Γ’ – Δ’ Δημοτικού, για να γνωρίσουν τους κανόνες της νεοελληνικής γλώσσας εύκολα κι ευχάριστα. Είναι γραμμένο σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας.
Η διδασκαλία των γραμματικών και συντακτικών φαινομένων γίνεται μεθοδικά με παραδείγματα κατανοητά, παρμένα από τα ενδιαφέροντα των παιδιών.
Σε κάθε διδακτική ενότητα ακολουθούν ασκήσεις ευχάριστες και δημιουργικές, κατάλληλες για την εμπέδωση και αφομοίωση των γλωσσικών φαινομένων.
Το βιβλίο αυτό είναι ο σοφός σύμβουλος που θα οδηγήσει κάθε μαθητή να γίνει γνώστης και φίλος της νεοελληνικής γλώσσας.Η Ανθή Καντζίδου του Σάββα γεννήθηκε στον Τροπαιούχο Φλώρινας από γονείς ποντιακής καταγωγής. Ο πατέρας της ήταν δάσκαλος και ζωγράφος. Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Φλώρινας και αποφοίτησε με άριστα.
Εργάστηκε τριάντα χρόνια στη Δημόσια Εκπαίδευση σε σχολεία της Ημαθίας, Καστοριάς, Φλώρινας και Θεσσαλονίκης.
Έλαβε μέρος σε διαγωνισμό συγγραφής διδακτικών βιβλίων Δημοτικού Σχολείου, που προκήρυξε το Υπουργείο Παιδείας, με το βιβλίο: “Γραμματική της καθομιλουμένης γλώσσας Γ’-Δ’ Δημοτικού”. Το βιβλίο της εγκρίθηκε και τιμήθηκε με τον πρώτο έπαινο από το Υπουργείο Παιδείας. Το πρώτο βραβείο σε λογοτεχνικό διαγωνισμό το πήρε όταν ήταν μαθήτρια στην ογδόη τάξη του Γυμνασίου.
Φοίτησε σε σχολή Δημοσιογραφίας στη Θεσσαλονίκη και αποφοίτησε με άριστα. Άσκησε το έργο της δημοσιογράφου ερασιτεχνικά. Έγραψε πολλά άρθρα εθνικού και κοινωνικού περιεχομένου σε εφημερίδες της Φλώρινας και της Θεσσαλονίκης, κυρίως στην έγκριτη εφημερίδα “Φωνή της Φλωρίνης”.
Έγραψε θεατρικά έργα και ποιήματα. Ποιήματά της δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα Φωνή της Φλωρίνης και στα περιοδικά Αριστοτέλης, Μαθητής και Ζωή του παιδιού. Εκδόθηκε το θεατρικό έργο της με τίτλο: “Το όνειρο της Λευτεριάς” και παρουσιάστηκε στη σκηνή σε πολλά σχολεία της χώρας. Θεατρικό έργο της με τίτλο: “Η προσευχή της μάνας” παρουσιάστηκε στη σκηνή του Πνευματικού Κέντρου Φλώρινας από το Λύκειο Ελληνίδων της πόλης. Αξιοποιώντας τις παιδαγωγικές εμπειρίες της έγραψε δύο διδακτικά βιβλία, τα οποία κυκλοφόρησαν το 2013 από τις εκδόσεις Ωρίωνας:
“Γραμματική της νεοελληνικής γλώσσας Γ’ -Δ’ Δημοτικού Σχολείου” και
“Γραμματική της νεοελληνικής γλώσσας Ε’ -ΣΤ’ Δημοτικού Σχολείου”.
Είναι παντρεμένη με το δάσκαλο Ελευθέριο Τσίρο. Από το γάμο της απέκτησε δύο θυγατέρες. Διαμένει στη Θεσσαλονίκη.

Συγγραφέας: Καντζίδου – Τσίρου Ανθή
Εκδότης: Ωρίωνας
Έτος έκδοσης: 2013
ISBN: 960-9595-20-0
Σελίδες: 450
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Ελληνική γλώσσα, Νέα – Σπουδή και διδασκαλία (Στοιχειώδης)

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.60 €