Γνωρίζοντας τον νου και τον εγκέφαλο

Περιγραφή
Το βιβλίο “Γνωρίζοντας το νου και τον εγκέφαλο” πραγματεύεται ένα βαθυστόχαστο και μυστήριο παζλ: με ποιο τρόπο ο βιολογικός ιστός που απαρτίζει τον εγκέφαλο, γεννά τις δραστηριότητες που στην καθημερινή γλώσσα αποκαλούμε “νου” ή “μυαλό”. Πώς είναι δυνατό ενάμιση περίπου κιλό ηλεκτρικού σφουγγαριού στοιβαγμένο στο πάνω μέρος του κεφαλιού, να μας επιτρέπει να βιώνουμε τη γοητεία μαγεία ενός ηλιοβασιλέματος και ξαφνικά να μας θυμίζει ότι ξεχάσουμε να κάτι απλό και καθημερινό, όπως τα ψώνια του σούπερ μάρκετ.
Στις σελίδες αυτού του βιβλίου αναφέρεται η άποψη της επιστήμης για τον προγραμματισμό και τις δραστηριότητες, τη μνήμη, την προσοχή, τα συναισθήματα και την όραση. Ανιχνεύει την ιστορική ανάπτυξη ιδεών γύρω από τον εγκέφαλο και τη λειτουργία του από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Μέσω ενός ξεκάθαρου συνδυασμού λέξεων και εικόνων, ο συγγραφέας προσκαλεί τον αναγνώστη να δει με άλλο μάτι στη φύση του “νου”, της συνειδητότητας του “εγώ” και της προσωπικής μας ταυτότητας.
Ο Angus Gellatly είναι προσωρινά επικεφαλής του τμήματος ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Keele. Ερευνά την οπτική αντίληψη και την γνώση και συνηθίζει να γράφει ιστορίες φαντασίας, όποτε βρίσκει χρόνο.

Συγγραφέας: Gellatly Angus, Zarate Oscar
Επιμελητής: Σακάς Δαμιανός Ε.
Εκδότης: Παρισιάνου Α.Ε.
Έτος έκδοσης: 2007
ISBN: 960-394-463-7
Σελίδες: 175
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Εγκέφαλος

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.16 €