Γιώργος Ιωάννου: Ένας οδηγός για την ανάγνωση του έργου του

Περιγραφή
Πεζογράφημα του Γιώργου Ιωάννου διάβασα για πρώτη φορά, αν θυμάμαι καλά, στο “Τραμ” το 1976 – τις “Νεροφίδες” [ΕΠ]. Μετά από λίγους μήνες ήρθαν τα “Πεζογραφήματα” των εκδόσεων “Ερμής”. Από τότε ο Ιωάννου μού έγινε ο προσφιλέστερος πεζογράφος.
Το 1985, μετά το θάνατό του, άρχισα να ασχολούμαι πιο συστηματικά με το πεζογραφικό του έργο έτσι έγραψα 3-4 εργασίες που δημοσιεύτηκαν σε περιοδικά ή παρουσιάστηκαν σε σεμινάρια.
Το βιβλίο αυτό δε θα γραφόταν, αν δεν υπήρχε η εκδοτική όρεξη του “Ειρμού” και η παρακίνηση του φίλου μου Στέφανου Διαλησμά ο οποίος με βοήθησε να συμπληρώσω τα βιβλιογραφικά μου κενά. Βιβλιογραφική βοήθεια μου έδωσαν και οι φίλοι Κώστας Λογαράς και Διονύσης Καρατζάς. Όλους αυτούς τους ευχαριστώ για τη βοήθειά τους. […]
(Άρης Δρουκόπουλος, απόσπασμα από τον πρόλογο)
Ο Άρης Α. Δρουκόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1939. Σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και υπηρέτησε, επί πολλά χρόνια, τόσο στη δημόσια όσο και στην ιδιωτική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Έχει δημοσιεύσει φιλολογικές μελέτες σε διάφορα περιοδικά (“Υδρία”, “Παράθυρο”, “Εντευκτήριο”, “Γιατί”), καθώς και μελέτες με θέμα τη διδασκαλία των αρχαίων και των νέων ελληνικών στο περιοδικό “Νέα Παιδεία”, κ.ά.. Έχει συγγράψει τις μελέτες: “Ένα υποθετικό Αναγνωστικό Λογοτεχνίας με κείμενα του Γιώργου Ιωάννου” (“Νέα Παιδεία”), “Το ύφος του Γιώργου Ιωάννου” (“Γιατί”), και τη μονογραφία “Γιώργος Ιωάννου: ένας οδηγός για την ανάγνωση του έργου του” (εκδ. “Ειρμός”, 1992).

Συγγραφέας: Δρουκόπουλος Άρης Α.
Εκδότης: Ειρμός
Έτος έκδοσης: 1992
ISBN: 960-7063-13-9
Σελίδες: 288
Σχήμα: 18χ13
Κατηγορίες: Νεοελληνική λογοτεχνία – Ερμηνεία και κριτική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 6.66 €