Για τη μουσική

Περιγραφή
Ο τόμος περιλαμβάνει μια επιλεγμένη και οργανωμένη σε θεματικές ενότητες σειρά κειμένων του συνθέτη Γιώργου Σισιλιάνου, τα οποία αναδεικνύουν την ευρύτητα του θεωρητικού του προβληματισμού και την αγωνία του για την πορεία των μουσικών πραγμάτων, ήδη από τη δεκαετία του 1950.
Κείμενα (εισηγήσεις, συνεντεύξεις, δημοσιεύσεις) για τη μουσική παιδεία και τη μουσική πολιτική στην Ελλάδα, κείμενα θεωρητικού προβληματισμού, διαλέξεις πάνω στη σύγχρονη μουσική πραγματικότητα, καθώς και σύντομες αναλύσεις των έργων του αποτελούν το περιεχόμενο του τόμου αυτού, που φιλοδοξεί να αναδείξει τον συνθέτη πέραν της μουσικής δημιουργίας.Ο Γιώργος Σισιλιάνος (Αθήνα 1920 – 2005), θεωρείται μια από τις κορυφαίες φυσιογνωμίες της μοντέρνας ελληνικής μουσικής. Σπούδασε μουσική στο Ωδείο Αθηνών και στη Μουσική Ακαδημία Σάντα Τσετσίλια στη Ρώμη. Συνέθεσε πάνω από 60 έργα για όλα τα μουσικά είδη: όπερες, συμφωνική μουσική, μουσική δωματίου, χορωδιακά, μουσική μπαλέτου, μουσική υπόκρουση για αρχαίες ελληνικές τραγωδίες, κ.ά.
Το 1991 τιμήθηκε με το βραβείο Gottfried von Herder, το 1994 με το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών και το 2001 με το βραβείο Μαρία Κάλλας από το Γ’ Πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας. Το 1999 ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτωρ του Μουσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συγγραφέας: Σισιλιάνος Γιώργος Γ.
Επιμελητής: Γιωτοπούλου – Σισιλιάνου Έλλη
Εκδότης: Μουσείο ΜπενάκηΚέντρο Ελληνικής Μουσικής
Έτος έκδοσης: 2011
ISBN: 960-476-097-1
Σελίδες: 446
Σχήμα: 24χ12
Κατηγορίες: Μουσική, Μουσική – Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις
Σειρές: Μελέτες για την Τέχνη

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.24 €