Για εραστές και κλέφτες

Περιγραφή
Ένας εκδότης με αφορμή τα εβδομηκοστά του γενέθλια καλεί μια ομάδα συγγραφέων στο εξοχικό του. Στη διάρκεια αυτών των ημερών οι συγγραφείς για χάρη του επικούρειου οικοδεσπότη τους πρέπει να γράψουν ο καθένας μια ιστορία με θέμα την παρεξήγηση. Ανάμεσά τους και ένας νεαρός που προσλαμβάνεται ως μάγειρας ο οποίος, κλέβοντας τα μυστικά που τροφοδοτούν τους φόβους και τα όνειρα των ενηλίκων, μυείται στον έρωτα και στον κόσμο της λογοτεχνίας.
Σ’ αυτό το σαγηνευτικό μυθιστόρημα ο βραβευμένος Πέδρο Θαραλούκι ανιχνεύει τους μηχανισμούς που μας ωθούν στη δημιουργία, αποκαλύπτοντας πως τελικά η λογοτεχνία είναι μια υπόθεση για εραστές και κλέφτες. “Ο αναγνώστης γίνεται ηδονοβλεψίας που δεν μπορεί να πάρει τα μάτια του από αυτό το μυθιστόρημα”.
(ABC)
“Ο Βοκάκιος και ο Θερβάντες αναβιώνουν. Ένα υπέροχο δώρο για τον αναγνώστη”.
(El Mundo)Ο Πέδρο Θαραλούκι γεννήθηκε το 1954 στη Βαρκελώνη. Εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο σε ηλικία 20 ετών και από τότε αφοσιώθηκε στη συγγραφή. Έχει γράψει μυθιστορήματα και συλλογές διηγημάτων. Για το μυθιστόρημά του “Συμφωνία σιωπής” τιμήθηκε με το βραβείο Nadal. Έργα του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.

Συγγραφέας: Zarraluki Pedro
Μεταφραστής: Δαμόφλη Βέρα
Εκδότης: Μεταίχμιο
Έτος έκδοσης: 2013
ISBN: 960-566-156-Χ
Σελίδες: 296
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Ισπανική πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές: Ξένη Λογοτεχνία, 20 Χρόνια Μεταίχμιο – Συλλεκτική Έκδοση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 5.31 €