Για ένα μικρό φτερούγισμα

Περιγραφή
Ένα απο τα πολλά “απλά” και “προσιτά” είναι και το τραγούδι. Το όποιο τραγούδι, για την όποια στιγμή. Αυτό μας το ψυχοπνευματικό μεγαλούργημα, που αντανακλά, στις δεδομένες στιγμές, το πανεικόνισμα του υποσυνείδητου μας και όχι μόνο.
Εδώ ο Τάσος Οικονόμου, ταπεινός εραστής αυτής της συμπαντικής παροχής, καταθέτης ψυχής και χαρμοσυνολήπτης συνάμα, διασχίζει τον χώρο του τραγουδιού ευδόκιμα και μέσα από τις δεκαετίες πρέπει να ‘χει βγει πιο άνθρωπος και κυρίως πιο συνάνθρωπος. Διότι η γονιμότητα που προκύπτει από το “απλό” και το “προσιτό”, αποτελεί την υπερανάγκη της όποιας μας, επίσης, καθημερινότητας· που διαχρονικά, απ’ τους… θεόπεμπτους, καμιά φορά, Ταγούς, αποτελεί και το κύριο στοιχείο εκμετάλλευσης της διανθρώπινης επικοινωνίας. Με άλλα λόγια, δηλαδή, το τραγούδι, ως παράγωγο και στήριγμα, ταυτόχρονα, της μικροχαράς είναι ρίζα και θεμέλιο της μεγάλης χαράς, αυτό που λέμε ευτυχία και αποτελεί ως εκ τούτου το σημαντικότερο απ” τα οχυρά άμυνας, κάθε επαπειλούμενης διαβίωσης. Συνεπώς, αμφίδρομα πια και η μέγιστη στήριξη και υμνολόγηση της μικροχαράς, αποτυπώνεται και εκφράζεται, κυρίως στο τραγούδι.
Αξίζει, ανεπιφύλακτα, να διαβάσουμε και τούτο το βιβλίο του.Ο Τάσος Οικονόμου, γεννήθηκε στα Βίλλια Αττικής στις 23 Απριλίου 1940 από αγρότες γονείς. Το Δημοτικό και τρεις τάξεις του Γυμνασίου, έβγαλε στα Βίλλια και τις υπόλοιπες στο 9ο Νυχτερινό Γυμνάσιο Αθηνών. Μελέτησε θέατρο, φοιτώντας κανονικά στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή Αθηνών (Ιωαννίδη) και είναι κάτοχος άδειας άσκησης επαγγέλματος. Ασχολήθηκε πολύ λίγο με το θέατρο, ως ηθοποιός και βοηθός σκηνοθέτη. Υπήρξε ιδρυτικό και μαχόμενο στέλεχος της ΕΜΣΕ. κυρίως στην προάσπιση των δικαιωμάτων των Δημιουργών. Είναι μέλος της ΑΕΠΙ και διαπρύσιος κήρυκας της προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας. Συνταξιοδοτήθηκε ως δημόσιος υπάλληλος από τον Ευαγγελισμό το 1995. Έχει κάνει 22 δουλειές για να ζήσει. Πρωτοκόλλησε ένσημα 15 χρονών. Έχει αρθρογραφήσει σε διάφορες εφημερίδες και συνεργαστεί με περιοδικά, κυρίως, με παιδικό-οικογενιακό περιεχόμενο. Είναι παντρεμένος και έχει δύο γιους. Ο αιχμηρός λόγος του, κόντρα στις… κυκλωματικές σταθερές (!!) αυτού του τόπου, ίσως να του έχει στερήσει το μερίδιο αναγνωρισιμότητας, που πολύς κόσμος, πολλές φορές απαιτεί! Παρά την ηλικία του παραμένει στιχουργός και συγγραφέας μάχιμος και ελπίζει μετά την ολική, σχεδόν, κατάρρευση του ελληνικού τραγουδιού την 20ετία που πέρασε, να συμβάλει στην αναζωπύρωση του, στις πολύ κρίσιμες τούτες στιγμές. Στον Ευαγγελισμό, για 24 χρόνια, μεταλλάχτηκαν και οι εκτός τέχνης ευαισθησίες του και κατανοεί θυμικά, κυρίως, τα προβλήματα υγείας των συνανθρώπων.

Συγγραφέας: Οικονόμου Τάσος στιχουργός
Εκδότης: Δρόμων
Έτος έκδοσης: 2013
ISBN: 960-694-160-4
Σελίδες: 327
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Προσωπικές αφηγήσεις – Μαρτυρίες, Μουσική, Ελληνική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.23 €