Γίνε το μωρό μου

Περιγραφή
Η Maud, Λονδρέζα αριστοκράτισσα, παντρεύει την ανιψιά της Gloria με τον Christy, Σκωτσέζο μεγαλοαγρότη. Είναι σίγουρη ότι ο γάμος αυτός θα έχει πολλές δυσκολίες και για την καλομαθημένη Gloria, αλλά και για την ίδια που θα έχει για συμπέθερο τον John παραδοσιακό Σκωτσέζο αυτονομιστή.
H σύγκρουση είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ όσο φαντάζεται, όταν εκείνη και ο John πρέπει να ταξιδέψουν μαζί ως την Αμερική για να φέρουν πίσω ένα μωρό.
Ένα μωρό για την Gloria, η οποία μετά από μία αποτυχημένη εγκυμοσύνη καταφεύγει στην υιοθεσία. Συνήθειες, συμπεριφορές και διαφορές θα βγουν στην επιφάνεια και ο πόλεμος θα κηρυχτεί επίσημα με αλλεπάλληλες ανατροπές.Θεατρικός συγγραφέας και σκηνοθέτης, γεννήθηκε το 1951 στην Πενσυλβανία στις ΗΠΑ. Έχει χαρακτηριστεί από τους “Times” της Νέας Υόρκης, ο βασιλιάς της ελαφριάς κωμωδίας. Για αρκετά χρόνια ασκούσε τη δικηγορική στην Ουάσιγκτον και δίδαξε δράμα σε διάφορα Πανεπιστήμια στις ΗΠΑ. Κέρδισε το πρώτο του Τόνυ, με το πρώτο του θεατρικό “Lend me a Tenor” το 1989 και το δεύτερο με το μιούζικαλ “Crazy for you” το 1992. Κέρδισε επίσης τα βραβεία Drama Desk, Outer Critics Circle, La Drama Critics Circle και Laurence Olivier Awards. Άλλα του έργα: “Moon Over Buffalo” (1995), η μεταφορά του βιβλίου “The Adventures of Tom Sawyer” (2001), “Leading Ladies”, “Shakespeare in Hollywood”, “Sullivan Gilbert”, “Twentieth Century”.
Το 2003 κέρδισε το βραβείο Helen Hayes για το καλύτερο θεατρικό της χρονιάς με το έργο του “Leading Ladies”.
Τελευταίο του έργο είναι η προσαρμογή του “Treasure Island”. Κέρδισε το βραβείο AATE Distinguished Play Award” για την καλύτερη προσαρμογή του έτους. Προσάρμοσε επίσης για το θέατρο το κινηματογραφικό “An American in Paris”. Το “Be My Baby” έκανε πρεμιέρα τη σεζόν 2005-2006 στο Alley Theatre στο Houston, Texas με πρωταγωνιστές των Hal Holbrook και τη σύζυγό του Dixie Carter, σκηνοθετημένο από τον John Rando.

Συγγραφέας: Ludwig Ken
Μεταφραστής: Ρίγγα Ρένα
Υπεύθυνος Σειράς: Σολδάτος Γιάννης 1952-
Εκδότης: Αιγόκερως
Έτος έκδοσης: 2010
ISBN: 960-322-414-6
Σελίδες: 80
Σχήμα: 21χ15
Κατηγορίες: Αμερικανικά θεατρικά έργα
Σειρές: Θέατρο, Παραστάσεις, Θέατρο: Παραστάσεις

Τιμή σε ιστοσελίδες: 5.09 €