Βόλτα στο φεγγάρι

Περιγραφή
Απώλεια και εξομολόγηση.
Αναμνήσεις που ξεκλειδώνουν το ερμάρι των πιο πολύτιμων εικόνων της ψυχής. Σκέψεις, διηγήσεις και όνειρα που συνδέουν με μια λεπτή -σχεδόν διάφανη- κλωστή, τη φαντασία και την αλληγορία με την πραγματικότητα. Μικρά και μεγάλα κομμάτια από τις υποστάσεις του εαυτού και του είναι, που όλα μαζί συνθέτουν το πολύχρωμο βιτρό μιας ζωής. Υποστάσεις ίδιες, μα ταυτόχρονα τόσο διαφορετικές, ξένες αλλά την ίδια στιγμή δικές μας.
Γράφει και εξομολογείται σ’ αυτό που τον πήρε απ’ το χέρι και του άλλαξε τη ζωή, στη δύναμη που μετέβαλε τη ροπή των πραγμάτων. Αφήνεται να παρασυρθεί και να παρασύρει σε διαδρομές δαιδαλώδεις, που πρέπει να περπατούνται αργά, προσεκτικά.
Εξομολόγηση με αφορμή μια απώλεια, που γίνεται παρουσία ισχυρή, ξανά και για πάντα.Ο Δημήτρης Νίκου γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα, όπου και ζει. Έκανε σπουδές ηχοληψίας και παράλληλα, αρθρογραφεί από το 2005 σε περιοδικά και εφημερίδες, γράφοντας κυρίως για μουσική. Στη λογοτεχνία πρωτοεμφανίστηκε το 2010 στο περιοδικό “Σοδειά” και μέχρι σήμερα έχει δημοσιεύσει μικρά πεζά και διηγήματα στα περιοδικά “Σοδειά”, “Chimeres”, “Αντί επί λόγου”, “Fresh” και στην διαδικτυακή ανθολογία “One_story”. Το 2010 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο, η νουβέλα “Βόλτα στο φεγγάρι”, ενώ έχει συμμετάσχει και στο συλλογικό ebook “Tweet_Stories – Λογοτεχνία σε 140 χαρακτήρες”. Κυκλοφορεί επίσης ένα αφήγημά του σε ψηφιακή μορφή (ebook) από την OpenBook. Είναι δημιουργός και υπεύθυνος του διαδικτυακού λογοτεχνικού περιοδικού “Βιβλιοδείκτης” (vivliodeiktis.blogspot.gr).
Το προσωπικό του ιστολόγιο βρίσκεται στη διεύθυνση dimitris-nikou.blogspot.gr.

Συγγραφέας: Νίκου Δημήτρης
Εκδότης: Ίαμβος
Έτος έκδοσης: 2010
ISBN: 960-6814-50-5
Σελίδες: 143
Σχήμα: 20χ14
Κατηγορίες: Νεοελληνική πεζογραφία – Νουβέλα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.96 €