Βεβαιότητες που λιγοστεύουν

Περιγραφή
Η Ελένη Ζαχαροπούλου Ηλιοπούλου γεννήθηκε στα Τρόπαια της Γορτυνίας – Αρκαδίας. Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Τριπόλεως. Γράφει ποίηση και δοκίμιο.
Το έτος 1994 εξέδωσε την ποιητική συλλογή : “Έξοδος από την νηνεμία”, που βραβεύτηκε από την Γαλλική Ακαδημία “Lutece”.
Το 1995 εξέδωσε το δοκίμιο “Η παρασημοφορία” του Δημοσθένη Ζαδέ. Το 1999 της απενεμήθη έπαινος στον “Διεθνή Διαγωνισμό Επιγράμματος” (ΔΕΕΛ).
Το έτος 1996-1997 βραβεύτηκε από τον Φιλολογικό Σύλλογο “Παρνασσός” στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης. Ο ίδιος σύλλογος παρουσίασε την ποιήσή της στην αίθουσα του “Παρνασσού”.
Η ποιητική της συλλογή “Αμοιβάια μετάθεση” (Οι Εκδόσεις των Φίλων, 1999) βραβεύτηκε από την “Ελληνική Εταιρεία Χριστιανικών Γραμμάτων”. Ποιήματα αυτής της συλλογής σε γαλλική μετάφραση απέσπασαν ασημένιο μετάλλιο στον διεθνή διαγωνισμό ποίησης “Delia” της Ιταλίας το 1999.
Συνεργάζεται με διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά και εφημερίδες. Έχει ανθολογήσει σ΄ελληνικές και ξένες ανθολογίες.
Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στα γαλλικά “Λύχνος”, στα Ιταλικά “Poeti Greci contemporenei” (Σύγχρονοι Έλληνες ποιητές) και στη Σλοβενία. Το λογοτεχνικό έντυπο “Logos” της Σλοβενίας έχει δημοσιεύσει αρκετά ποίηματα της στην ιστοσελίδα www.kud-logos.si.
Επίσης ποιήματά της υπάρχουν και στην ιστοσελίδα: http:/homepages.pathfinder.gr/poiitikigonia (Γορτύνιοι ποιητές)
Είναι μέλος της “Ελληνικής Εταιρέιας Χριστιανικών Γραμμάτων” και του “Οργανισμού για την Διεθνοποίηση της Ελληνικής Γλώσσας”.

Συγγραφέας: Ηλιοπούλου – Ζαχαροπούλου Ελένη
Εκδότης: Εκδόσεις των Φίλων
Έτος έκδοσης: 2016
ISBN: 960-289-167-Χ
Σελίδες: 64
Σχήμα: 24χ16
Κατηγορίες: Νεοελληνική ποίηση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 6.30 €