Βαθύ κόκκινο σε γαλάζιο φόντο

Περιγραφή
Αρχές της δεκαετίας του ’70, σ’ ένα γραφικό χωριό, ψηλά, στη Μακεδονία.
Ένα ανοιξιάτικο απόγευμα Κυριακής, άρχισε να ξετυλίγεται η μυθιστορηματική διαδρομή της νεαρής ηρωίδας. Στην αρχή, θύμιζε παραμύθι μαγευτικό, κρεμασμένο στη δαντελένια κλωστή μιας οικογενειακής ευτυχίας. Ύστερα, φύσηξε ένας παράξενος άνεμος, τρομακτικός, που τα ρήμαξε όλα.
Και πάνω στην οδύνη της απώλειας, ήρθε κυρίαρχος ο κουρσάρος κατακτητής.
Στο βάθος του ορίζοντα, το κόκκινο είχε, κιόλας, σμίξει με το γαλάζιο. Οι περιορισμοί, οι απαγορεύσεις, οι προκαταλήψεις και τα τελεσίγραφα δεν είχαν πια, καμιά σημασία.
Ο κατακτητής έγινε, τώρα, κατακτημένος. Ακολουθώντας το γνωστό, παλιό μονοπάτι που περνάει από την καρδιά, οι δυο ήρωες έμαθαν να αγαπούν, να συγχωρούν, να υπάρχουν…Η Βούλα Ηλιάδου γεννήθηκε και έζησε μέχρι τα πρώτα εφηβικά της χρόνια στον Καμπάνη του Κιλκίς. Μετά τη μετάθεση των δασκάλων γονιών της στη Θεσσαλονίκη, εγκαταστάθηκε μόνιμα εκεί, όπου και ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές της σπουδές. Ακολούθησε η φοίτησή της στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ και, στη συνέχεια, ο διορισμός της στη συμπρωτεύουσα.
Το 1990 μετατέθηκε στην Αθήνα. Έκτοτε, συνεχίζει να εργάζεται στη Μέση Εκπαίδευση συγγράφοντας, παράλληλα, μικρά και μεγάλα αφηγήματα, ενασχόληση που τη συντρόφευε από τα μαθητικά και φοιτητικά της χρόνια.
Η πρώτη εμφάνισή της στην ελληνική πεζογραφία έγινε με το μυθιστόρημά της “Βαθύ κόκκινο σε γαλάζιο φόντο”, το 2006. Ακολουθούν: το μυθιστόρημα “Μην ξεχάσεις τη φωνή μου”, το 2007, και η συλλογή για παιδιά “Κάτω απ’ τον ίδιο ουρανό”, το 2008.

Συγγραφέας: Ηλιάδου Βούλα
Εκδότης: Σιδέρη Μιχάλη
Έτος έκδοσης: 2006
ISBN: 960-6604-27-6
Σελίδες: 151
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Νεοελληνική πεζογραφία – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.28 €