Α.Ε.Κ.

Περιγραφή
Η ιστορική διαδρομή της ΑΕΚ, στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, από την ίδρυση των ομάδων μέχρι σήμερα.
Η ιστορία της “Αθλητικής Ενώσεως Κωνσταντινουπόλεως” είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τις χαμένες πατρίδες του Ελληνισμού, την ιστορία του Βυζαντίου, την αθλητική παράδοση της Πόλης και την έννοια της προσφυγιάς. Για τους πρωτεργάτες της ίδρυσης του συλλόγου, η ΑΕΚ ήταν κάτι περισσότερο από ένα αθλητικό σωματείο. Ήταν το όραμα για τη διατήρηση της αθλητικής και κοινωνικής παράδοσης της Κωνσταντινούπολης. Ήταν η προσπάθεια ανασυγκρότησης των οικογενειών στις προσφυγικές συνοικίες της Αθήνας, που είχαν χάσει τις περιουσίες, την πατρίδα και τα αγαπημένα τους πρόσωπα.
Κίτρινο και μαύρο, τα χρώματα που αντιπροσωπεύουν την Ορθοδοξία και το Βυζάντιο, αλλά και τη μεγαλοπρέπεια (κίτρινο) και την απώλεια (μαύρο).
Σε αυτόν τον δεύτερο τόμο της σειράς “Για Πάντα Πρωταθλητές”, ξεδιπλώνεται η ιστορική διαδρομή της ΑΕΚ, στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, από την ίδρυσή των ομάδων, τα πέτρινα χρόνια των δεκαετιών του ’20 και του ’30 μέχρι την ένδοξη διετία του 1978-79 και το σήμερα. Η αναδρομή εμπλουτίζεται με πορτραίτα γνωστών παικτών, όλους τους ευρωπαϊκούς αγώνες και στατιστικά στοιχεία.

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο, Τριανταφύλλου Σωτήρης, Αμερικάνου Χριστίνα, Βογιατζή Έλενα, Γούγας Γιώργος, Λαδόπουλος Μιχάλης, Μπίλιος Γιάννης, Ρόλλας Νίκος
Μεταφραστής: Δημητράκη Αλίνα, Ζαγαρέλου Αφροδίτη
Εκδότης: Σκάι
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 960-482-018-4
Σελίδες: 160
Σχήμα: 29χ20
Κατηγορίες: Καλαθοσφαίριση (Μπάσκετμπολ), Ποδόσφαιρο – Ιστορία
Σειρές: Για Πάντα Πρωταθλητές

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.81 €