Α-Β 1-2 φύλλα εργασίας για τον παιδικό σταθμό

Περιγραφή

Το βιβλίο “Α-Β 1-2, φύλλα εργασίας για τον Παιδικό Σταθμό” στηρίζεται στις αρχές του νέου αναλυτικού προγράμματος σπουδών που δόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας. Αναφέρεται στην ηλικία των 3-4 χρονών και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και γονείς που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν δημιουργικά με τα παιδιά τους. Περιλαμβάνει φύλλα εργασίας από τις βασικές θεματικές ενότητες που διδάσκονται στον Παιδικό Σταθμό. παιδιού στη μαθηματική διαδικασία μέσα από τη γνωριμία του με τις πρώτες μαθηματικές έννοιες (χωροχρονικές έννοιες, ταξινόμηση, αντιστοίχιση, γνωριμία με τα σχήματα και τους αριθμούς) – Κατανόηση του γραπτού λόγου και καλλιέργεια των στρατηγικών όπου το παιδί μπορεί ν’ αντιληφθεί τη διαφοροποίηση της γραπτής από την προφορική έκφραση – Ανάπτυξη λεπτής κινητικότητας – Συντονισμός χεριού – ματιού – Καλλιέργεια θετικών στάσεων και συμπεριφορών -Υιοθέτηση σωστών συνηθειών σε θέματα διατροφής και υγιεινής σώματος – Γνωριμία με το κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν μ’ ένα βιβλίο που παρουσιάζει όλα τα θέματα με παιχνιώδη και διασκεδαστικό τρόπο κάνοντας τη μάθηση απόλαυση. Μαζί με τα άλλα δυο βιβλία της σειράς “Α-Β, 1-2 φύλλα εργασίας για τα προνήπια” και “Α-Β, 1-2 πάω στο Νηπιαγωγείο” τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις απαραίτητες δεξιότητες συνδυάζοντας τη μάθηση με τη δημιουργία.

Η Στέλλα Ντίνου γεννήθηκε στις 14-5-1969 στην Έδεσσα. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το 1994 ασχολήθηκε με την παράδοση ιδιαίτερων μαθημάτων καθώς επίσης και με τη διδασκαλία σε παιδιά με ειδικές ανάγκες σε γνωστικό και ψυχαγωγικό επίπεδο.Το 1997 ασχολήθηκε με την οργάνωση δημιουργικής απασχόλησης σε παιδιά 3-5 ετών ιδιωτικά στην Αθήνα. Το 1998 εργάστηκε στο δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) Νίκαιας διδάσκοντας εξελικτική ψυχολογία και βρεφοκομία. Από το 1999 εργάζεται ως νηπιαγωγός στη δημόσια εκπαίδευση. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και ημερίδων που αφορούν στην περιβαλλοντική εκπαίδευση, στην αγωγή υγείας, στις δυσκολίες μάθησης της προσχολικής ηλικίας και στους βιωματικούς τρόπους διδασκαλίας.
Είναι συνεργάτης του διμηνιαίου παιδαγωγικού περιοδικού “Παράθυρο στην εκπαίδευση του παιδιού” εκδόσεις Ωρίων – στήλη εικαστικών και χειροτεχνίας.

Συγγραφέας: Ντίνου Στέλλα
Επιμελητής: Τζοβένη Ιωάννα
Εκδότης: Ωρίων
Έτος έκδοσης: 2014
ISBN: 960-828-875-1
Σελίδες: 96
Σχήμα: 28×20
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Προσχολική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 7.79 €