Ασφάλεια της πληροφορίας

Περιγραφή
Η έννοια της ασφάλειας της πληροφορίας αποτελούσε αντικείμενο μυστικισμού και δέους, μιας και ήταν αντικείμενο γνώσης λίγων. Σήμερα, η ασφάλεια ως έννοια, αλλά και ως εφαρμογή διατηρεί το στοιχείο του δέους, μιας και αποτελεί έναν από τους πιο ενδιαφέροντες τομείς της Κοινωνίας της Πληροφορίας, αλλά δίνει παράλληλα και την δυνατότητα στον κάθε ενδιαφερόμενο να κατανοήσει τις προεκτάσεις που έχει στην καθημερινή του ζωή.
Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια ευρεία, ουσιαστική και αυθεντική προσπάθεια για την καταγραφή, ανάλυση και επεξήγηση των τωρινών τεχνολογιών και τάσεων στην ασφάλεια της πληροφορίας, δημιουργημένο από εξειδικευμένους επαγγελματίες του χώρου. Είναι διατυπωμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να απευθύνεται σε φοιτητές, ερευνητές και επαγγελματίες, που αναζητούν τις έννοιες, τις εφαρμογές, αλλά και το υπόβαθρο της ασφάλειας της πληροφορίας και με στόχο να αποτελέσει ένα βιβλίο αναφοράς, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο.
Η θεματολογία του βιβλίου αποτυπώνει αρχικά την σημερινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ηλεκτρονικό έγκλημα, παραθέτοντας ταυτόχρονα και το σχετικό νομικό πλαίσιο. Στην συνέχεια, εξετάζει τις βασικές τεχνικές και μεθόδους της κρυπτογραφίας, ενώ διεισδύει στην ασφάλεια των σύγχρονων επικοινωνιακών δικτύων, συστημάτων και εφαρμογών. Επίσης, διερευνά όλες τις πτυχές ασφάλειας στα μοντέρνα λειτουργικά συστήματα υπολογιστών και στις ηλεκτρονικές εφαρμογές, ενώ συγχρόνων προτείνει τους απαραίτητους ελέγχους που πρέπει να εφαρμόζονται σε κάθε περίπτωση. Τέλος, διαπραγματεύεται προχωρημένα θέματα και τεχνολογίες ασφάλειας, προσφέροντας στον αναγνώστη τη δυνατότητα να επιλέξει την καταλληλότερη μέθοδο κάλυψης για τις εκάστοτε ανάγκες του.

Συγγραφέας: Σουρής Ανδρέας, Πατσός Δημήτρης, Γρηγοριάδης Νικόλαος
Εκδότης: Εκδόσεις Νέων Τεχνολογιών
Έτος έκδοσης: 2004
ISBN: 960-8105-66-8
Σελίδες: 526
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Ηλεκτρονικοί υπολογιστές – Ασφάλεια

Τιμή σε ιστοσελίδες: 24.15 €