Αρχιτεκτονική και εξοπλισμός ξενοδοχείων

Περιγραφή
Το βιβλίο απευθύνεται κατά προτεραιότητα σε φοιτητές και σε επαγγελματίες του κλάδου των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων με σκοπό να τους προσφέρει γνώσεις και πληροφορίες για τον επαγγελματικό τους χώρο.
Έρχεται να καλύψει ένα κενό, ειδικά για τη χώρα μας με τη σημαντική τουριστική ανάπτυξη και το τεράστιο δυναμικό σε υπηρεσίες φιλοξενίας.
Το βιβλίο περιλαμβάνει πέντε κεφάλαια. Το πρώτο κεφάλαιο εξηγεί τι είναι αρχιτεκτονικός σχεδιασμός και πώς ερμηνεύονται τα αρχιτεκτονικά σχέδια. Το δεύτερο κεφάλαιο ασχολείται με το κτίριο που στεγάζει μια ξενοδοχειακή επιχείρηση. Εξετάζει θέματα που αφορούν στην επιλογή της θέσης του, της μορφής του, του προσανατολισμού του. Το τρίτο κεφάλαιο αναφέρεται στους εσωτερικούς χώρους του κτιρίου, στην κατηγοριοποίηση τους, στα χαρακτηριστικά που, ανάλογα με τη χρήση τους, προσδιορίζουν τη λειτουργικότητα τους, στην οργάνωση, στον εξοπλισμό τους. Το τέταρτο κεφάλαιο αναφέρεται στον περιβάλλοντα χώρο και τις δυνατότητες αξιοποίησης του ανάλογα με την έκταση που καταλαμβάνει. Το τελευταίο κεφάλαιο του βιβλίου αναφέρεται στην ποιότητα του εσωτερικού περιβάλλοντος σε κτίρια ξενοδοχείων. Εξετάζει θέματα περιβαλλοντικής και ενεργειακής συμπεριφοράς των κτιρίων καθώς και το πώς αυτά επηρεάζουν την άνεση των χρηστών τους.
Ο Νικόλαος Παπαμανώλης είναι δρ. αρχιτέκτων μηχανικός.

Συγγραφέας: Παπαμανώλης Νικόλαος
Εκδότης: Έλλην
Έτος έκδοσης: 2007
ISBN: 960-286-970-4
Σελίδες: 114
Σχήμα: 29χ21
Κατηγορίες: Αρχιτεκτονική, Ξενοδοχεία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.66 €