Αρκεί να υπάρχει αγάπη

Περιγραφή
Γιατί είναι τόσο δύσκολο να παραμείνετε παντρεμένοι στον 21o αιώνα… και τι μπορείτε να κάνετε γι’ αυτό;
Όπως εξηγεί ο ψυχίατρος Τζον Τζέηκομπς σ’ αυτό το γεμάτο φρεσκάδα και πάθος βιβλίο, οι σημερινοί γάμοι είναι απίστευτα εύθραυστοι. Αφού κατανοήσουμε τα νέα δεδομένα της συζυγικής ζωής και αντικρούσουμε τα επτά ψέματα, μπορούμε να αναστρέψουμε την πορεία των προβλημάτων του γάμου προτού να είναι πολύ αργά.
Μέρος του προβλήματος βρίσκεται στην άρνηση μας να αντιληφθούμε πώς οι κοινωνικοί και οι ιστορικοί παράγοντες έχουν αλλάξει το ίδιο το νόημα του γάμου, προξενώντας μας μεγάλη δυστυχία. Οι κοινωνικές και πολιτιστικές δυνάμεις που κρατούσαν τα ανδρόγυνα δεμένα σ’ έναν γάμο έχουν διαβρωθεί.
Η σύγχυση των ρόλων και των ευθυνών, οι αυξημένες απαιτήσεις σεξουαλικής ικανοποίησης και η πίεση για καταξίωση στη δουλειά, συμβάλλουν στον κλονισμό των θεμελίων του θεσμού. Παρόλ’ αυτά εξακολουθούμε να πιστεύουμε στα “ψέματα του γάμου” -το ταίριασμα, την άνευ όρων αγάπη, το ότι τα παιδιά ανανεώνουν τη σχέση- και δεν καταβάλλουμε την καθημερινή προσπάθεια που απαιτείται για να διατηρήσουμε το γάμο μας ζωντανό.
Ο συγγραφέας πιστεύει ότι αν δεν αναγνωρίσουμε τη νέα πραγματικότητα του γάμου και δεν αναπτύξουμε τρόπους για να διατηρήσουμε την αγάπη και την οικειότητα στη σχέση, ο γάμος κινδυνεύει.Ο Τζον Τζέικομπς είναι ψυχίατρος και ασκεί ιδιωτικά την ψυχιατρική στο Μανχάταν. Είναι κλινικός ψυχίατρος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του North Shore και επίκουρος καθηγητής της κλινικής ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

Συγγραφέας: Jacobs John W.
Μεταφραστής: Ναθαναήλ Μάνος
Εκδότης: Κριτική
Έτος έκδοσης: 2006
ISBN: 960-218-477-9
Σελίδες: 342
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Γάμος – Ψυχολογικές απόψεις
Σειρές: Ζην

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.04 €