Από τη γη της Επαγγελίας στη Βασιλεία των Ουρανών

Περιγραφή
Γιατί λέμε ότι θα πάμε “στις αγκάλες του Αβραάμ;” Γιατί τον θεωρούμε δικό μας προπάτορα; Ποια η σημασία του προσώπου του για τον Ελληνισμό; Η μελέτη αυτή επιχειρεί να διερευνήσει τη θέση που κατέχει το πρόσωπο του Αβραάμ στο χώρο της Καινής Διαθήκης και ιδιαίτερα στο κατά Λουκάν Ευαγγέλιο, χωρίς να απουσιάζουν οι συγκριτικές αναφορές στα άλλα Ευαγγέλια καθώς και στις Επιστολές των Αποστόλων.
Διαπιστώνεται ότι το πρόσωπο του Αβραάμ κατέχει καίρια θέση στο εν λόγω Ευαγγέλιο και χρησιμεύει στο έπακρο, αφενός για να επισημανθεί το θεολογικό σχήμα υπόσχεση-εκπλήρωση που διατρέχει ολόκληρη την Αγία Γραφή, και αφετέρου για να διασαφηνισθούν τόσο η ιδιότητα του Αβραάμ ως Πατέρα του λαού του Ισραήλ, και του νέου Ισραήλ, όσο και τα στοιχεία εκείνα που τον καθιστούν μορφή ελπίδας και πραγμάτωσής της.
Ο Βασίλης Αντωνόπουλος γεννήθηκε στο Μαρούσι το 1958. Σπούδασε Θεολογία στην Αθήνα και από το 1990 διδάσκει στη Μέση Εκπαίδευση, στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα – Γείτονα. Το 2007 απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην ερμηνεία της Καινής Διαθήκης, από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει επίσης κάνει μουσικές σπουδές στην κλασική κιθάρα.

Συγγραφέας: Αντωνόπουλος Βασίλης 1958-
Εκδότης: Μαΐστρος
Έτος έκδοσης: 2008
ISBN: 960-8252-97-0
Σελίδες: 257
Κατηγορίες: Βίβλος. Κ.Δ. Ευαγγέλια – Κριτική, ερμηνεία κλπ
Σειρές: Ναυς

Τιμή σε ιστοσελίδες: 16.79 €