Από την Ελλάδα του Αριστοτέλη στην Ευρώπη του Μάαστριχτ

Περιγραφή
Μας δόθηκε η ..ευκαιρία και δεν την αφήσαμε να πάει χαμένη: τη γη που γεννηθήκαμε, το ενδιαίτημά μας το μοναδικό μέσα στο αστρικό στερέωμα, σαν πρώτο μας εχθρό βαλθήκαμε να τη ρημάξουμε. Την ανασκάφτουμε συνέχεια, την πελεκάμε σύρριζα, την ποτίζουμε φαρμάκια θανατηφόρα, ικανά να θανατώσουν του πλανήτη τη ζωή. Ανάβρες και πηγές τις μαγαρίσαμε όλες. Η Πτωμαΐνη τυλίγει τον κόσμο ως τα πέρατα, ως των ωκέανών τα βάθη. Αίμα, καμμένη σάρκα και πετρέλαιο πουμώνουν την ατμόσφαιρα, κι η μπόρα φτάνει ως των βουνών τις αστρογείτονες κορφές.
Μας δόθηκε η δυνατότητα (και πώς να την αφήσουμε;) να εκπορνέψουμε την κοινωνία μας, να γίνουμε πορνοβοσκοί και προαγωγοί της…
Απ’ τα Νταχάου, τη Χιροσίμα και της ερήμου τις Καταιγίδες, απ΄το Σαράγεβο, το Πάλε, τη Μπάνια Λούκα, μέσα από το αίμα, φόνο και χαλασμό, περνάει ο δρόμος για το Μάαστριχτ. Της Εξουσίας ο δρόμος και της απάτης…Η Βούλα Δαμιανάκου γεννήθηκε στη Πάνιτσα Λακωνίας το 1914. Πεζογράφος, ποιήτρια, μεταφράστρια. Είχε στενή συνεργασία με τον Βασίλη Ρώτα και πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση.

Συγγραφέας: Δαμιανάκου Βούλα
Εκδότης: Επικαιρότητα
Έτος έκδοσης: 1996
ISBN: 960-205-331-3
Σελίδες: 180
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Ελληνικά δοκίμια

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.02 €