Από πού πάνε για τον παράδεισο;

Περιγραφή
Μετά τη σφοδρή σύγκρουση του αυτοκινήτου της με την νταλίκα, η Άννα βρίσκεται να αιωρείται στο κενό. Κάτω η θέα του ατυχήματος. Δίπλα της, η Αννούλα, την καυτηριάζει, την κατηγορεί, την καταγγέλλει.
Να κι ο Παναγιώτης, ο ουράνιος οδηγός της. Νέος, ωραίος… και άγγελος.
Τρεις διαφορετικές οντότητες σ’ ένα αναπόφευκτο συναπάντημα πλανώνται πάνω από τη γη κάνοντας αδιάκριτες καταδύσεις στα σκοτεινά μονοπάτια της ζωής της. Προορισμός της Άννας ο παράδεισος… Αλλά ο Παναγιώτης θέτει έναν όρο απαράβατο για να την οδηγήσει εκεί. Κι εκείνη αναγκάζεται για τις επόμενες σαράντα ημέρες να περιφέρεται στη γη, ακολουθώντας μία πορεία οδυνηρή μέσα σπό χρόνια ξεχασμένα, αρρωστημένες μνήμες και κλειδωμένα μυστικά.
Αν όλα πάνε καλά, το έπαθλο θα είναι ο χαμένος παράδεισος. Και η Άννα αδημονεί…
Αλήθεια, απο πού πάνε για τον Παράδεισο;Γεννηθήκαμε στο Κυριάκι το 1951, εγώ κι ο δίδυμος αδελφός μου, τη στιγμή που η μάνα μας άφησε την τελευταία της πνοή. Φιλοξενηθήκαμε στον θάλαμο 10 του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών. Υιοθετήθηκα στην Αθήνα από τους καινούργιους μου γονείς και δεν αντάμωσα ποτέ ξανά τον δίδυμο αδελφό μου. Στα σαράντα πέντε μου χρόνια, με τρεις ληξιαρχικές πράξεις γεννήσεως, μία θανάτου και βαφτισμένη δύο φορές, ακολουθώντας την αντίστροφη πορεία, βρήκα τις ρίζες μου, τ’ αδέλφια μου, τους τάφους των γονιών μου.

Συγγραφέας: Καραμπίνη Λίτσα
Εκδότης: Αρμός
Έτος έκδοσης: 2001
ISBN: 960-527-194-Χ
Σελίδες: 313
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Νεοελληνική πεζογραφία – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.80 €