Αποδράσεις του νου

Περιγραφή
O Πίτερ Στρέικερ ζει σε έναν εγκαταλειμμένο φάρο στην ακτή του Ντέβον. Είναι ένας ερημίτης που κάθε βράδυ στα όνειρά του τον επισκέπτονται οι 78 άνθρωποι τους οποίους πιστεύει πως σκότωσε πριν από είκοσι τέσσερα χρόνια σε ένα απίστευτο δυστύχημα.
Μία γυναίκα όμως, η Ίμοτζεν Ντούντι, θα εισβάλει στη μοναξιά του και τότε όλα θα αλλάξουν. Έχοντας κληρονομήσει ένα ερειπωμένο εξοχικό στο γειτονικό χωριό, θα ζητήσει τη βοήθεια του Στρέικερ για να το φτιάξει από την αρχή.
Η Κλερ Μορράλ, υποψήφια για το βραβείο Booker, περιγράφει με μοναδικό τρόπο τις ενοχές, την απώλεια, την ηθελημένη μοναξιά, όλα όσα βασανίζουν αυτούς τους δύο ανθρώπους και θα τους οδηγήσουν μπροστά στην ανάγκη να κάνουν μαζί ξανά ένα πρώτο βήμα προς τον έξω κόσμο. Και ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι η εμπιστοσύνη και η ελπίδα για μια καινούργια αρχή. Ώσπου να έρθει η μεγάλη ανατροπή.
Η Κλερ Μορράλ γεννήθηκε στο Ντέβον. Καθηγήτρια μουσικής και μητέρα δύο παιδιών. Ζει και εργάζεται στο Μπέρμιγχαμ. Έγινε γνωστή ήδη από το πρώτο της μυθιστόρημα Τα “Χαμένα παιδιά” (εκδ. Πατάκη), όταν μπήκε στη λίστα με τα υποψήφια βιβλία για το βραβείο Booker το 2003.

Συγγραφέας: Morrall Clare
Μεταφραστής: Αιόλου Γιάννος
Εκδότης: Εμπειρία Εκδοτική
Έτος έκδοσης: 2006
ISBN: 960-417-176-3
Σελίδες: 426
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Αγγλική πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές: Σταθμός στη Σύγχρονη Λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 16.75 €