Απάντηση στον Λουί Αλτουσέρ

Περιγραφή
Η έκδοση αυτή περιλαμβάνει τέσσερα κείμενα: δύο του Ερνέστ Μαντέλ, “Απάντηση στον Λουί Αλτουσέρ και στον Ζαν Ελενστάιν” και “Ο Αλτουσέρ διορθώνει τον Μαρξ”, ένα του Μικαέλ Λεβί, “Ιστορικισμός και ανθρωπισμός στον Μαρξ ή Ξαναδιαβάζοντας το “Κεφάλαιο”” και ένα του Ζαν-Μαρκ Πουαρόν “Ο Αλτουσέρ, η ιδεολογία και το σχολείο”.
Η έκδοση αυτού του βιβλίου έχει σαν σκοπό να γνωρίσει στους Έλληνες αναγνώστες και ιδιαίτερα στους αγωνιστές του εργατικού κινήματος τις πραγματικές απόψεις του Λουί Αλτουσέρ και όχι αυτές που παρουσιάζουν -στην χώρα μας- ορισμένοι, ρετουσαρισμένα και κυρίως επιλεκτικά. Πρέπει να γίνει γνωστό ότι ο Λ. Αλτουσέρ ρίχνει στην πυρά σχεδόν όλα τα έργα των μαρξιστών και του ίδιου του Μαρξ (εκτός ίσως από τις σημειώσεις του Μαρξ για το “Εγχειρίδιο Πολιτικής Οικονομίας” του Άντολφ Βάγκνερ!).
Νομίζουμε ότι μέσα από την κριτική στις απόψεις του Λ. Αλτουσέρ που ασκούν οι τρεις συγγραφείς της παρούσας έκδοσης όχι μόνο φαίνεται ο αντι-μαρξιστικό χαρακτήρας τους, αλλά ταυτόχρονα διευκρινίζονται και μια σειρά από θέματα μεγάλης σημασίας για το εργατικό κίνημα. Αυτοί οι δύο λόγοι έκαναν αυτή την έκδοση αναγκαία και χρήσιμη.

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο, Mandel Ernest 1923-1995, κ.ά.
Εκδότης: Εργατική Πάλη
Έτος έκδοσης: 2008
ISBN:
Σελίδες: 180
Κατηγορίες: Μαρξισμός – Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις
Σειρές: Πολιτική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 7.19 €