Ανάπτυξη νέων υπηρεσιών

Περιγραφή
Το ολοκληρωμένο αυτό εγχειρίδιο καλύπτει πολύπλευρα το θέμα της ανάπτυξης νέων υπηρεσιών και απευθύνεται σε φοιτητές και ερευνητές, τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο, καθώς και σε στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών που ασχολούνται με την ανάπτυξη νέων προϊόντων στον καίριο τομέα των υπηρεσιών.
Πρόκειται για ένα κείμενο που επιτρέπει σε φοιτητές, σπουδαστές και εργαζόμενους να συλλάβουν πραγματικά τις θεωρίες της διοίκησης και της ανάπτυξης νέων υπηρεσιών, να τις κατανοήσουν και να τις εφαρμόσουν στην πράξη.
Ουσιαστικά, το βιβλίο παρέχει τη βάση για ένα διδακτικό εγχειρίδιο στην ανάπτυξη νέων υπηρεσιών. Περιλαμβάνει πλούσια βιβλιογραφία όσον αφορά στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών, αλλά και τεκμηριωμένο ερευνητικό πλαίσιο σε επιλεγμένους τομείς της ελληνικής πραγματικότητας.
Πιο συγκεκριμένα, στο βιβλίο μελετώνται κυρίως τρεις τομείς της οικονομίας των υπηρεσιών:
– Ο τουρισμός, με έμφαση στον προσδιορισμό κρίσιμων παραγόντων επιτυχίας στην ανάπτυξη νέων υπηρεσιών στις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες της Ελλάδας.
– Η μέτρηση της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας στον τομέα παροχής υπηρεσιών υγείας και η βιβλιογραφική ανασκόπηση ελληνικών και διεθνών ερευνών του χώρου.
– Η επιχειρηματικότητα, όπου παρουσιάζονται αποτελέσματα της πανελλήνιας έρευνας για τη λειτουργία του venture capital και των Εταιριών Κεφαλαίου Επιχειρηματικών Συμμετοχών (ΕΚΕΣ) στη χρηματοδότηση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας αποτυπώνοντας το προφίλ των εταιριών, την επενδυτική πολιτική τους καθώς και τις μορφές χρηματοδότησης.Ο Φώτης Χ. Κίτσιος είναι διδάκτορας του Πολυτεχνείου Κρήτης από το 2005. Έχει διδάξει στο Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, στα Τμήματα Διοίκησης Τεχνολογίας και Μάρκετινγκ & Διοίκησης Λειτουργιών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στο Τμήμα Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας και στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Χαλκίδας. Έχει συμμετάσχει στο σχεδιασμό, διαχείριση και αξιολόγηση εθνικών και ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων. Έχει διδάξει σε εκπαιδευτικά προγράμματα για στελέχη ιδιωτικών επιχειρήσεων και δημόσιων οργανισμών και έχει συμμετάσχει στην εκπόνηση πλήθους συμβουλευτικών μελετών σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Εχει διατελέσει ειδικός επιστημονικός σύμβουλος στο Υπουργείο Ανάπτυξης σε θέματα έρευνας & τεχνολογίας, τουρισμού, βιομηχανίας, ενέργειας και εμπορίου και product manager στο κέντρο επαγγελματικής κατάρτισης των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Είναι συγγραφέας ερευνητικών άρθρων και εκθέσεων σε επιστημονικά περιοδικά, βιβλία, εθνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια σε θέματα μάνατζμεντ καινοτομίας, μάρκετινγκ υπηρεσιών, ανάπτυξης νέων προϊόντων και υπηρεσιών και ανάλυσης στρατηγικών αποφάσεων.

Συγγραφέας: Κίτσιος Φώτης Χ., Ζοπουνίδης Κωνσταντίνος
Υπεύθυνος Σειράς: Ζοπουνίδης Κωνσταντίνος
Εκδότης: Κλειδάριθμος
Έτος έκδοσης: 2008
ISBN: 960-461-119-4
Σελίδες: 312
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Διοίκηση και οργάνωση , Τουρισμός, Υγειονομικές υπηρεσίες, Χρηματοοικονομική, Επιχειρηματικό σχέδιο
Σειρές: Διοίκηση και Χρηματοοικονομική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 17.25 €