Ανάμεσα σε 2 αιώνες

Περιγραφή
Τα 36 δοκίμια του βιβλίου είναι ταξινομημένα σε τρεις θεματικές ενότητες και έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο και, κυρίως, τις σχέσεις του με τον συνάνθρωπο. Αλλά και τις ζυμώσεις και τα προβλήματα της εποχής, καθώς σχεδόν ανεπαίσθητα, αφήσαμε πριν από λίγα χρόνια τον 20ό αιώνα και μπήκαμε στον 21ο αιώνα, χωρίς να συνειδητοποιήσουμε τις τεράστιες και ραγδαίες μεταβολές που επιτεύχθηκαν στα τελευταία χρόνια στη σφαίρα των ηθών, κυρίως, αλλά και στο ζήτημα της αντιμετώπισης των διαφόρων κοινωνικο-πολιτικών προβλημάτων. Εξ’ ου και ο τίτλος του βιβλίου, “Aνάμεσα σε 2 αιώνες”.Δικηγόρος, δημοσιογράφος, ποιητής, μελετητής και δοκιμιογράφος. Σπούδασε νομικά και συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές εδώ και στο εξωτερικό. Μελέτησε φιλοσοφία, φιλολογία, θεολογία κ.ά. Έγραψε και δημοσίευσε δεκάδες δοκίμια, άρθρα και μελετήματα φιλοσοφικού, ιστορικού και μεταφυσικού περιεχομένου. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με θέματα δικαίου και φιλολογίας της αρχαίας Εγγύς Ανατολής.
Μετέφρασε βιβλικά κείμενα, κείμενα λογοτεχνίας της αρχαίας Ανατολής καθώς και σύγχρονους συγγραφείς.
Από το 1988 δημοσιογραφεί στον ημερήσιο Τύπο. Έλαβε μέρος σε συνέδρια και ημερίδες και κατά καιρούς έχει δώσει διαλέξεις σε λογοτεχνικά, επιστημονικά και μεταφυσικά θέματα.
Μέρος του έργου του προβλήθηκε από τον Τύπο και την τηλεόραση αλλά ένα σημαντικό μέρος της δουλειάς του παραμένει ακόμα αδημοσίευτο.
Τιμήθηκε με βραβείο δοκιμίου από το Δήμο Θεσσαλονίκης (1984) και από την Ελληνική Εταιρεία Χριστιανικών Γραμμάτων (1994).

Συγγραφέας: Τσινικόπουλος Δημήτρης
Εκδότης: University Studio Press
Έτος έκδοσης: 2008
ISBN: 960-12-1735-5
Σελίδες: 284
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Δοκίμια

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.76 €