Αλγοριθμικός προγραμματισμός σε περιβάλλον Matlab

Περιγραφή
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε μηχανικούς και φοιτητές πολυτεχνικών, θετικών και τεχνολογικών τμημάτων Ανωτάτων Τεχνολογικών Ιδρυμάτων για την εκμάθηση προγραμματισμού σε περιβάλλον MATLAB.
Το βιβλίο περιέχει πλήρη και συνεκτική θεωρία των κλασικών στοιχείων προγραμματισμού, χωρίς καμία προαπαιτούμενη γνώση, η οποία συμπληρώνεται με μια ολοκληρωμένη συλλογή εργαστηριακών ασκήσεων. Η ανάπτυξη του κώδικα γίνεται με χρήση απλών αλγοριθμικών διαδικασιών και προγραμματιστικών δομών, κοινών σε όλες σχεδόν τις γλώσσες προγραμματισμού, με σκοπό την εκμάθηση του κλασικού προγραμματισμού μέσα από το εύχρηστο περιβάλλον του MATLAB.
Παράλληλα, σε ιδιαίτερα κεφάλαια αναπτύσσονται οι εξαιρετικά χρήσιμες και ευέλικτες δυνατότητες του MATLAB για χειρισμό πινάκων, γραφικών, εικόνων, συναρτήσεων και δομών δεδομένων, ώστε ο διδασκόμενος να εξοικειωθεί με ένα πολύ ισχυρό περιβάλλον ανάπτυξης προγραμμάτων για υλοποίηση αλγορίθμων, δημιουργίας μοντέλων και ανάλυσης δεδομένων.
Το βιβλίο ολοκληρώνεται με σύντομη ανάπτυξη ειδικών θεμάτων, όπως ο παράλληλος προγραμματισμός σε CPU και GPU, η αποσφαλμάτωση και βελτιστοποίηση κώδικα, η δημιουργία αυτόνομης εφαρμογής και εκτελέσιμων αρχείων, καθώς και συμβουλές για την εύκολη μετάβαση ενός προγραμματιστή από την C στο MATLAB.

Συγγραφέας: Καλατζής Γιάννης
Εκδότης: Εκδόσεις Ι. Σιδέρης
Έτος έκδοσης: 2016
ISBN: 960-080-692-6
Σελίδες: 512
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Ηλεκτρονικοί υπολογιστές – Προγραμματισμός

Τιμή σε ιστοσελίδες: 24.15 €